Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

08

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γάτα Θεσσαλονίκη ακρωτηριασμός: Τρίτο περιστατικό κακοποίησης μέσα σε έναν μήνα
ΕΛΛΑΔΑ

Γάτα Θεσσαλονίκη ακρωτηριασμός: Τρίτο περιστατικό κακοποίησης μέσα σε έναν μήνα

Γάτα Θεσσαλονίκη ακρωτηριασμός: Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τρεις περιπτώσεις - Οι Αρχές αναζητούν οπτικοακουστικό υλικό

Σοκάρουν τα περιστατικά κακοποίησης ζώων στη Θεσσαλονίκη, με τον δικηγόρο Όθωνα Παπαδόπουλο να αναφέρει ότι εντοπίζονται νεκρά γατιά στον Λαγκαδά. Μάλιστα, όπως εξήγησε στην εκπομπή του MEGA «Live News», μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τρεις περιπτώσεις, οι οποίες έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό ότι όλα τα ζώα έχουν ακρωτηριαστεί στα άκρα με σπαθί. Μήνυση κατά αγνώστου για θανάτωση αδέσποτης γάτας κατέθεσε κάτοικος του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Η μήνυση κατατέθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και διεξάγεται προανάκριση, καθώς γίνεται αναφορά σε γάτα που βρέθηκε νεκρή συνέπεια ανθρώπινου παράγοντα. Τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί και όπως αναφέρουν, όταν εντόπισαν το πρώτο ακρωτηριασμένο γατάκι «δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι υπήρχε κάποιο άρρωστο άτομο». Οι Αρχές αναζητούν οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν την ταυτότητα του δράστη, ενώ σύμφωνα με τα τραύματα ο δράστης χρησιμοποιεί σπαθί προκειμένου να ακρωτηριάσει τα γατάκια.

Θα ζητήσουν ακρόαση από την ΕΛ.ΑΣ.

«Θα ζητήσουμε ακρόαση από τον Περιφερειακό Διευθυντή των Αστυνομικών Τμημάτων και θα τον ενημερώσουμε για τις σοβαρές παραλείψεις και την παράβαση καθηκόντων των αστυνομικών. Δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις, είναι ακόμη και η υπόθεση με το καταφύγιο στο Κιλκίς, που έπρεπε να είχε προχωρήσει η υπόθεση εδώ και αρκετές ημέρες», ανέφερε η πρόεδρος της Φιλοζωικής Α.Μ.Κ.Ε «Αδέσποτα Σέιχ Σου», Βούλα Τζάνου.

«Με τον νέο νόμο η κακοποίηση ζώου είναι αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα. Είναι απίστευτη η καταγγελία και δείχνει σοκαριστική δραστηριότητα και βαρβαρότητα σε βάρος του γατιού», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος. Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, έχει ζητηθεί η διενέργεια έρευνας ώστε να εντοπιστεί η σορός του ζώου, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις