Σκύλος έβαλε φωτιά στο σπίτι: Ένας… εμπρηστής με ουρά

ΚΟΣΜΟΣ

Σκύλος έβαλε φωτιά στο σπίτι: Ένας… εμπρηστής με ουρά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Την ώρα που όλοι κοιμόνταν.

08.07.2024 | 11:02

Ηταν ξημερώματα, δεν τον έπιανε ο ύπνος και προφανώς βαριόταν. Κάπως έτσι ένας σκύλος στο Κολοράντο των ΗΠΑ αποφάσισε να κάνει κάτι «δημιουργικό» για να περάσει την ώρα του.
Πήγε, λοιπόν, μέχρι την κουζίνα και άναψε το μάτι της ηλεκτρικής εστίας, με τη σιγουριά ότι επρόκειτο για μια εξαιρετικά ιδέα. Αλλά δεν πήγε και πολύ καλά αυτό… Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με το σκυλί να βάζει άθελά του φωτιά στο σπίτι. Το περιστατικό συνέβη στις 26 Ιουνίου στο Κολοράντο Σπρινγκς, όταν η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε ειδοποίηση για πυρκαγιά σε σπίτι περίπου στις 4:43 π.μ. Το τηλεφώνημα έκανε η ίδια η οικογένεια, ενημερώνοντας για φωτιά που είχε ξεκινήσει από τον ηλεκτρικό φούρνο. Ευτυχώς, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε έγκαιρα, προτού οι φλόγες λάβουν διαστάσεις.

«Το όχημα 23 έφτασε στο σημείο στις 4:47 π.μ. σε κατοικημένη κατοικία χωρίς ορατή φωτιά ή καπνό. Μετά από έρευνα, τα πληρώματα δεν βρήκαν καμία ενεργή πυρκαγιά, αλλά βρήκαν ενδείξεις πυρκαγιάς», ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Κολοράντο Σπρινγκς σε δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μπόρεσε να σβήσει τη φωτιά πριν φτάσουν τα πληρώματα εκεί, είπαν οι αρχές, αλλά αργότερα μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο και νοσηλεύτηκε για εισπνοή καπνού. «Αφού μιλήσαμε με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού και κοιτάξαμε τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας, διαπιστώσαμε ότι το κουτάβι τους περιεργάστηκε λίγο και κατά λάθος άνοιξε τον φούρνο που είχε μερικά κουτιά πάνω του», δήλωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Κολοράντο Σπρινγκς. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού ειδοποιήθηκαν αμέσως και ξύπνησαν από την συσκευή Apple HomePod που εξέπεμψε μια ειδοποίηση για «υψηλή θερμοκρασία» και μπόρεσαν να φτάσουν στη φωτιά πριν προλάβει να εξαπλωθεί στο σπίτι.

Exit mobile version