Άιβαν Τόνεϊ πέναλτι: Επικό βίντεο – Ο επιθετικός παίζει βελάκια και μπάσκετ… κοιτώντας αλλού

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άιβαν Τόνεϊ πέναλτι: Επικό βίντεο – Ο επιθετικός παίζει βελάκια και μπάσκετ… κοιτώντας αλλού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ο Άγγλος επιθετικός έχει γίνει θέμα συζήτησης μετά την πρόκριση της εθνικής του κόντρα στην Ελβετία

09.07.2024 | 20:41

Με ένα πολύ αστείο βίντεο έκανε αναφορά στον Άιβαν Τόνεϊ η εθνική Αγγλίας, με τους ανθρώπους για τους λογαριασμούς της στα social media να βάζουν τον επιθετικό της Μπρέντφορντ στον καναπέ για να μιλήσει για το πέναλτι κόντρα στην Ελβετία αλλά και για τη ζωή του στα «τρία λιοντάρια». Σε αυτό ο Τόνεϊ φαίνεται να κάνει δραστηριότητες στις οποίες κοιτάει αλλού, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και κάποια από τα memes που δημιουργήθηκαν μετά την 30η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της καριέρας του σε σύνολο 32. Ο Τόνεϊ ήταν ο ένας από τους πέντε Άγγλους που ευστόχησαν στα πέναλτι με τους Ελβετούς, κερδίζοντας το ίντερνετ για το παγωμένο του βλέμμα. Υπενθυμίζεται πως έχει βρει τον τρόπο που εκτελεί τα πέναλτι εδώ και πολλά χρόνια.

Μιλώντας για την ιδιαίτερη τεχνική του, ο ίδιος απάντησε,

«Δεν θα έλεγα ότι ένιωσα πίεση. Αυτός είναι ο τρόπος που εκτελώ. Επικεντρώνομαι σε αυτό που κάνω και αυτό που κάνω πάντα: παίρνω τον χρόνο μου και τη σπρώχνω στα δίχτυα. Δεν κοιτάω ποτέ τη μπάλα. Αυτός είναι ο τρόπος μου. Σε κάποιους μπορεί να φαίνεται τρελό, αλλά έτσι είναι και δεν πρόκειται να το αλλάξω. Δουλεύει μέχρι τώρα και θα δουλεύει μέχρι όποτε χρειαστεί».

Η αλήθεια είναι πως βλέποντας τον Άιβαν Τόνεϊ να μην κοιτάει τη μπάλα όταν εκτελεί, οι Άγγλοι ταράζονται. Αλλά πρέπει; Αν κρίνουμε από τα στατιστικά του, και τα 30 εύστοχα σε 32 εκτελέσεις σε όλη του την καριέρα, η απάντηση είναι απλή. Όχι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος με τον οποίο προπονείται για τις εκτελέσεις του μιας και δεν στήνει τη μπάλα στα 11 βήματα, αλλά στα 12 (στις 13 γιάρδες αντί στις 12) και η εξήγησή του είναι απλή.

«Όταν έρχεται η ώρα των αγώνων, το τέρμα φαίνεται μεγαλύτερο απ’ ότι στις προπονήσεις»

Δείτε βίντεο με όλα του τα πέναλτι:

Exit mobile version