Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελέφαντες ποδοπάτησαν τουρίστα: Τραγικό τέλος για 43χρονο επισκέπτη
ΚΟΣΜΟΣ

Ελέφαντες ποδοπάτησαν τουρίστα: Τραγικό τέλος για 43χρονο επισκέπτη

Ελέφαντες ποδοπάτησαν τουρίστα: Είναι απόλυτα φυσικό για τους ελέφαντες να υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα μικρά του κοπαδιού

Τουρίστας από την Ισπανία ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου από ελέφαντες μέσα σε εθνικό πάρκο στη Νότια Αφρική, όταν απομακρύνθηκε από το αυτοκίνητο για να φωτογραφίσει το κοπάδι. Ο 43χρονος από τη Σαραγόσα σκοτώθηκε το πρωί της Κυριακής (7/7) στο Πιλάνεσμπεργκ, περίπου 200 χλμ. βόρεια του Γιοχάνεσμπουργκ. Οι υπεύθυνοι του πάρκου αναφέρουν ότι ο άνδρας, που ήταν στο πάρκο με τρεις φίλους, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και πλησίασε στο κοπάδι για να το φωτογραφίσει.

Παρά τις προειδοποιήσεις από την παρέα του και από τους επιβάτες άλλων δύο οχημάτων, ο τουρίστας περπάτησε προς το κοπάδι, το οποίο είχε και τρία μικρά. Ένα θηλυκό, η αρχηγός του κοπαδιού, επιτέθηκε στον τουρίστα που δεν κατάφερε να ξεφύγει. Πολύ γρήγορα όλο το κοπάδι επιτέθηκε στον τουρίστα και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Οι τουρίστες δεν αντιλαμβάνονται πάντα τους κινδύνους από τα άγρια ζώα

Το κοπάδι δεν έδειξε κάποια επιθετικότητα στους άλλους παριστάμενους, αναφέρει ο Guardian. Είναι απόλυτα φυσικό για τους ελέφαντες να υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα μικρά του κοπαδιού. Οι τουρίστες δεν αντιλαμβάνονται πάντα τους κινδύνους από τα άγρια ζώα ούτε ότι είναι ασφαλείς μόνο μέσα στο όχημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις