Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παρίστανε τη γυναίκα του: Το σχέδιο Ιταλού που κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύζυγό του
ΚΟΣΜΟΣ

Παρίστανε τη γυναίκα του: Το σχέδιο Ιταλού που κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύζυγό του

Παρίστανε τη γυναίκα του: Πώς κινήθηκαν οι Αρχές

Ένας οδηγός φορτηγού στην Ιταλία φέρεται να σκότωσε τη σύζυγό του και να χρησιμοποιούσε το τηλέφωνό της επί μήνες για να δείξει ότι ήταν ζωντανή. Η Francesca Deidda, 42 ετών, εξαφανίστηκε τον Μάιο από την ιταλική πόλη San Sperate, στο Κάλιαρι, στη νότια Σαρδηνία και οι ερευνητές πιστεύουν ότι τη σκότωσε ο σύζυγός της, ο 43χρονος Igor Sollai, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μετά την τελευταία φορά που εθεάθη η Deidda, φέρεται να εστάλησαν μηνύματα από το τηλέφωνό της που έλεγαν στους φίλους και την οικογένειά της ότι χρειαζόταν λίγο χρόνο μακριά λόγω της διακοπής της σχέσης της -αλλά αρνήθηκε να μιλήσει με οποιονδήποτε στο τηλέφωνο. Το τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο εργαζόταν έλαβε επίσης την παραίτησή της με ένα email που εστάλη μετά την εξαφάνισή της. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι αυτά τα μηνύματα και τα email γράφτηκαν από τον Sollai αφού σκότωσε τη γυναίκα του και έκρυψε το πτώμα της, και ότι τα έστειλε για να κρύψει το έγκλημά του και να προσποιηθεί ότι η Deidda ήταν ακόμα ζωντανή.

Αν και το τηλέφωνο δεν βρέθηκε, «ίχνη που άφησε ο ύποπτος στο διαδίκτυο» οδήγησαν στη σύλληψή του, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Την εξαφάνιση της άτυχης γυναίκας δήλωσε στις Αρχές ο αδερφός της και ένας συνεργάτης της στις 30 Μαΐου. Όταν ο Sollai ρωτήθηκε από την αστυνομία γιατί δεν ανέφερε την εξαφάνιση της γυναίκας του, ισχυρίστηκε ότι ήταν επειδή το είχε κάνει ήδη ο αδελφός της. Η αστυνομία απέκλεισε γρήγορα το ενδεχόμενο αυτοκτονίας και εστίασε την έρευνά της στη σχέση τής Deidda με τον σύζυγό της, ο οποίος φέρεται να προχώρησε σε πολλές αντικρουόμενες δηλώσεις. Ο Sollai ισχυρίζεται ότι η σύζυγός του ήθελε λίγο χρόνο μόνη της για να «σκεφτεί», σύμφωνα με τοπικές αναφορές. Οι ερευνητές λένε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το ζευγάρι περνούσε κρίση στη σχέση του πριν εξαφανιστεί η Deidda.

Συνελήφθη για φόνο

Παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε πτώμα στην υπόθεση, ο Sollai συνελήφθη με κατηγορίες για φόνο την περασμένη εβδομάδα και παραμένει στη φυλακή. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ο δικηγόρος του, Carlo Demurtas, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία. Και μέχρι σήμερα δεν έχουμε στοιχεία που να λένε ότι ο πελάτης μας χρησιμοποίησε το τηλέφωνο της συζύγου του ή ότι έστειλε το email». Ο Demurtas επιχείρησε επίσης να τεθεί ο πελάτης τους σε κατ’ οίκον περιορισμό ή να αφεθεί ελεύθερος εν αναμονή της δίκης, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε χθες ότι ο οδηγός του φορτηγού θα παραμείνει υπό κράτηση. Το σπίτι του ζευγαριού, όπου έμεναν μαζί από το 2012, καθώς και τα αυτοκίνητά τους έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις