Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω το σαλόνι μου: Οι συμβουλές που θα σου λύσουν τα χέρια
PLUS

Πώς να καθαρίσω το σαλόνι μου: Οι συμβουλές που θα σου λύσουν τα χέρια

Πώς να καθαρίσω το σαλόνι μου: Η ζέστη και η υγρασία μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα, όπως η σκόνη, η άμμος από τις παραλίες και οι αλλεργίες - Τα καλύτερα tips καθαρισμού

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που το καθιστικό μας χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Η ζέστη και η υγρασία μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα, όπως η σκόνη, η άμμος από τις παραλίες και οι αλλεργίες. Ακολουθήστε τον αναλυτικό μας οδηγό για να διατηρήσετε το καθιστικό σας καθαρό και δροσερό καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σκουπίστε καθημερινά με ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνετε τη σκόνη και την άμμο ειδικά αν πηγαίνετε συχνά στην παραλία.

Καθημερινή τακτοποίηση των αντικειμένων που βρίσκονται στους καναπέδες και στα τραπέζια. Πράγματα που χρησιμοποιείτε συχνά, όπως αντηλιακά και πετσέτες θαλάσσης, πρέπει να βρίσκονται πάντα στη θέση τους. Ξεσκονίστε τα έπιπλα και τις διακοσμητικές επιφάνειες με ένα πανί από μικροΐνες, δίνοντας έμφαση στα σημεία που συγκεντρώνουν περισσότερη σκόνη λόγω της ζέστης.

Καθαρισμός τζαμιών, καθρεφτών, χαλιών και ταπετσαριών

Καθαρίστε τα τζάμια και τους καθρέφτες με ένα καθαριστικό τζαμιών για να απομακρύνετε δαχτυλιές και λεκέδες από υγρασία. Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα με ισχυρή απορροφητική ικανότητα για να καθαρίσετε βαθιά τα χαλιά και τις ταπετσαρίες των επίπλων. Η άμμος από την παραλία και η σκόνη απομακρύνονται αρκετά δύσκολα, οπότε δώστε έμφαση σε αυτά.

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ατμοκαθαριστή για τις ταπετσαρίες μία φορά την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τα ακάρεα και τα αλλεργιογόνα. Σκουπίστε την τηλεόραση, το στερεοφωνικό και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές με ένα πανί από μικροΐνες για να αφαιρέσετε τη σκόνη που μαζεύεται γρηγορότερα λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τα τηλεχειριστήρια και τα πληκτρολόγια, ειδικά μετά από χρήση με ιδρωμένα χέρια.

Καθαρισμός φωτιστικών, τοίχων και κουρτινών

Καθαρίστε τα φωτιστικά και τους πολυελαίους αφαιρώντας τη σκόνη και τα έντομα που μπορεί να έχουν μαζευτεί. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό πανί και ένα απαλό καθαριστικό. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι μύγες και τα κουνούπια είναι πιο συχνά, γι’ αυτό δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό. Χρησιμοποιήστε ένα πανί και ένα απαλό καθαριστικό για να καθαρίσετε τους τοίχους και τις πόρτες από λεκέδες και δαχτυλιές. Ο καλοκαιρινός ιδρώτας μπορεί να αφήσει σημάδια. Ξεσκονίστε και καθαρίστε τα διακοσμητικά αντικείμενα όπως βάζα, κορνίζες και αγαλματίδια. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε και σε διαφορετικά σημεία για ανανέωση του χώρου.

Σκεφτείτε να αλλάξετε τα διακοσμητικά αντικείμενα με πιο καλοκαιρινά θέματα για να δώσετε μια δροσερή αίσθηση στον χώρο σας. Αν οι κουρτίνες σας είναι πλενόμενες, αφαιρέστε τις και πλύνετέ τις σύμφωνα με τις οδηγίες. Η συχνή αλλαγή του αέρα μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση σκόνης και αλλεργιογόνων. Αν δεν είναι πλενόμενες, χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνετε τη σκόνη. Με αυτές τις στρατηγικές και το πρόγραμμα καθαρισμού, το καθιστικό σας θα παραμένει πάντα καθαρό και ευχάριστο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Θυμηθείτε ότι η συνέπεια είναι το κλειδί για τη διατήρηση ενός καθαρού και υγιεινού σπιτιού.

Πηγή: Spirossoulis.com

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις