Γεωργιάδης: Ένα μικρό θαύμα – Αύριο ξανά σε λειτουργία το Καραμανδάνειο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ένα μικρό θαύμα – Αύριο ξανά σε λειτουργία το Καραμανδάνειο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

«Θέλω να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τον κ. Καρβέλη, αλλά και στη διοικήτρια του νοσοκομείου και στο προσωπικό. Όλοι συνέβαλαν για να γίνει το χθεσινό μικρό θαύμα», δήλωσε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

10.07.2024 | 10:19

Το Καραμανδάνειο επισκέφτηκε σήμερα, Τετάρτη 10/7 ο Άδωνις Γεωργιάδης. ο υπουργός Υγείας, ο οποίος έσπευσε στην Πάτρα λίγες ώρες μετά τη φωτιά τόνισε πως αύριο το νοσοκομείο θα λειτουργήσει ξανά. «Θέλω να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τον κ. Καρβέλη, αλλά και στη διοικήτρια του νοσοκομείου και στο προσωπικό. Όλοι συνέβαλαν για να γίνει το χθεσινό μικρό θαύμα», δήλωσε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Εκκενώθηκε το νοσοκομείο με δική μας απόφαση πολύ νωρίς προληπτικά. Αν είχε φτάσει η φωτιά και μετά κάναμε εκκένωση, θα μπορούσε να είχαν συμβεί πολλά δύσκολα περιστατικά με τα μικρά παιδιά εδώ λόγω των καπνών. Όταν η φωτιά έφτασε εδώ, το νοσοκομείο δεν είχε πλέον ασθενείς, το προσωπικό είχε φροντίσει να απομακρύνει οτιδήποτε εύφλεκτο» τόνισε.

 

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του νέου συστήματος πυρασφάλειας που εγκαταστάθηκε πρόσφατα, ενώ απάντησε και για τους ιδιώτες γιατρούς που «αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσίες στα νοσοκομεία». «Η ποιότητα του αέρα είναι μία σημαντική ανησυχία, αλλά γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί ότι η ατμόσφαιρα θα είναι καθαρή και ασφαλής για την επιστροφή των ασθενών» σημείωσε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εργασίες ανακαίνισης του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια των οποίων προστέθηκαν και σωλήνες νερού που συνέβαλαν στην έγκαιρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σημείωσε μάλιστα ότι «θα μπορούσε αυτή η φωτιά να κάψει όλο το νοσοκομείο».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Exit mobile version