Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / CopenPay: Ένας ακόμη λόγος να επισκεφτείς την Κοπεγχάγη
ΚΟΣΜΟΣ

CopenPay: Ένας ακόμη λόγος να επισκεφτείς την Κοπεγχάγη

Προσφέρει δωρεάν καφέ και ελεύθερη πρόσβαση σε μουσεία, στους τουρίστες που σέβονται το περιβάλλον

Η Δανία είναι μία από τις πιο «έξυπνες» χώρες στον κόσμο, είναι η πρώτη χώρα που θα ξεκινήσει να επιβάλει φόρο στις εκπομπές άνθρακα από γεωργικές καλλιέργειες, ενώ έχει παρουσιάσει και σχέδιο δράσης που περιγράφει λεπτομερώς τον στόχο της να μεταβεί σε ένα plant-based σύστημα διατροφής. Ε, η Δανία – συγκεκριμένα η Κοπεγχάγη, πρωτοπορεί ξανά και σε προσκαλεί να την επισκεφτείς. Πριν από λίγες μέρες, η Κοπεγχάγη παρουσίασε το «CopenPay», μια νέα οικολογική πρωτοβουλία της, που ουσιαστικά ανταμείβει τους τουρίστες που υιοθετούν φιλικές συνήθειες προς το περιβάλλον. Για την ακρίβεια, το Γραφείο Τουρισμού της Κοπεγχάγης εγκαινιάζει αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα και επιβραβεύει τους επισκέπτες για την οικολογική τους συμπεριφορά.

Από τις 15 Ιουλίου, οι τουρίστες που θα συμμετάσχουν σε μια βιώσιμη δραστηριότητα (μετακίνηση με ποδήλατο ή ΜΜΜ, μάζεμα πλαστικών σκουπιδιών), θα κερδίσουν διάφορα δώρα. Ναι, τώρα, έχεις ακόμα έναν λόγο για να ταξιδέψεις στην Κοπεγχάγη.

boat on river between buildings during daytime

Πώς λειτουργεί η νέα πρωτοβουλία;

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εάν πάρεις μέρος σε μια προσπάθεια φιλική προς το περιβάλλον, έχεις την ευκαιρία να λάβεις ένα προνόμιο από τις 24 επιχειρήσεις και ιδρύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Wonderful Copenhagen». Εάν επιλέξεις να μετακινηθείς με ποδήλατο ή με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Κέντρο Πόρων Amager, μπορείς να κερδίσεις 20 επιπλέον λεπτά για σκι στο CopenHill, μια τεχνητή πίστα στην οροφή του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας. Από την άλλη, η εθελοντική εργασία στο Oens Have, τον μεγαλύτερο αστικό κήπο της Βόρειας Ευρώπης, ή στον ιστορικό κήπο του Μουσείου Karen Blixen ισοδυναμεί με ένα δωρεάν χορτοφαγικό γεύμα ή δωρεάν είσοδο στο μουσείο, αντίστοιχα.

a harbor filled with lots of boats next to tall buildings

Άλλοι προορισμοί που πρωτοπορούν

Η Δανία, δεν είναι η μοναδική χώρα σε όλο τον κόσμο που πειραματίζεται ώστε να προωθήσει την περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Σύμφωνα με τη Washington Post, στη Χαβάη, με το πρόγραμμα Mālama Hawaiʻi, οι ταξιδιώτες μπορούν να κερδίσουν μια έκπτωση στο ξενοδοχείο ή μια δωρεάν διανυκτέρευση με τον εθελοντισμό τους. Ένας επισκέπτης που προσφέρει χρόνο στο Pacific Whale Foundation στο Μάουι, λαμβάνει δωρεάν τέταρτη διανυκτέρευση και πρωινό για δύο άτομα στο Hana-Maui Resort.

boats docked at the side of the building
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις