Βρετανία τριπλή δολοφονία με βαλλίστρα: «Πρώτα ουρλιαχτά και μετά σιωπή»

ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία τριπλή δολοφονία με βαλλίστρα: «Πρώτα ουρλιαχτά και μετά σιωπή»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Βρετανία τριπλή δολοφονία με βαλλίστρα: Δράστης ο 26χρονος Κάιλ Κλίφορντ, ο οποίος στο παρελθόν είχε σχέση με ένα από τα θύματά του

11.07.2024 | 11:41

Σε κατάσταση σοκ παραμένει η Βρετανία μετά τη δολοφονία τριών γυναικών από τον 26χρονο Κάιλ Κλίφορντ, ο οποίος συνελήφθη λίγες ώρες μετά την αποτρόπαια πράξη του. Τα τρία θύματα είναι η σύζυγος και δύο από τις κόρες του αθλητικού σχολιαστή του BBC Τζον Χαντ.   Σύμφωνα με την Daily Mail, οι τρεις γυναίκες είχαν καλέσει απελπισμένα σε βοήθεια πριν να εκτελεστούν από τον 26χρονο ο οποίος χρησιμοποίησε βαλλίστρα για να σκοτώσει τα θύματά του, την 61χρονη Κάρολ, την 28χρονη Χάνα και την 25χρονη Λουίζ. Η Λουίζ φέρεται να είχε σχέση με τον Κλίφορντ.

O 26χρονος δράστης με την 25χρονη Λουίζ

Όπως περιέγραψαν γείτονες της οικογένειας του αθλητικού σχολιαστή του BBC Τζον Χαντ, άκουσαν κραυγές από το σπίτι όπου έγινε η δολοφονία τις οποίες, εσφαλμένα όπως αποδείχθηκε, πέρασαν για φωνές παιδιού.

Λίγο αργότερα οι κραυγές σταμάτησαν και επικράτησε σιωπή, είπαν οι γείτονες στους αστυνομικούς, με τον 26χρονο να φεύγει από το σπίτι με τη βαλλίστρα στα χέρια.

Σύμφωνα, δε, με τον Guardian, η μια από τις τρεις γυναίκες, φέρεται να πρόλαβε να καλέσει την αστυνομία πριν ξεψυχήσει και να ενημέρωσει για ό,τι συνέβαινε στο σπίτι. Κατά το ίδιο δημοσίευμα εστάλη και ένα μήνυμα σε σύντροφο ενός εκ των γυναικών που ζητούσε να ενημερωθεί η αστυνομία.

Η 61χρονη Κάρολ βρέθηκε νεκρή στον διάδρομο του σπιτιού, με ένα βέλος καρφωμένο στο στήθος της, ενώ και στις τρεις γυναίκες βρέθηκαν σημάδια δεσίματός τους από τον 26χρονο δράστη.

H 28χρονη Χάνα με την 61χρονη μητέρα της που έπεσαν νεκρές από τον 26χρονο

Λίγες ημέρες πριν το φονικό, η Λουίζ, η οποία φέρεται να είχε έναν περιπετειώδη χωρισμό με τον 26χρονο δράστη, είχε αναρτήσει μήνυμα στο Χ επαινώντας «τις γυναίκες που φεύγουν» από μια σχέση για τη «δύναμή» τους.

Ο Κλίφορντ συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό αφού εντοπίστηκε σε νεκροταφείο σε σχετικά μικρή απόσταση από το σημείο των δολοφονιών.  Όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο 26χρονος ήταν τραυματισμένος, όχι από πυρά αστυνομικών, όπως εξήγησαν οι αρχές, αλλά από τη βαλλίστρα που είχε μαζί του και χρειάστηκε η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Βίντεο με τις κινήσεις του δράστη

Νωρίτερα την Τετάρτη δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τον πρώην στρατιώτη Κάιλ Κλίφορντ να φεύγει από το σημείο της τριπλής δολοφονίας στο Χερτφορντσάιρ της Βρετανίας.

Η Daily Mail δημοσίευσε βίντεο με τον δράστη. Στο βίντεο φαίνεται ο Κλίφορντ να φεύγει από το σπίτι των θυμάτων, αφού τις είχε δέσει και σκοτώσει, κουβαλώντας ένα μεγάλο αντικείμενο, τη βαλλίστρα, όπως τονίζει το βρετανικό μέσο, τυλιγμένο με ένα λευκό σεντόνι.

Έκλεισαν και τα σχολεία

Η αστυνομία βρήκε το αυτοκίνητο του 26χρονου και είχε ζητήσει από τους πολίτες να ενημερώσουν τις αρχές αν τον δουν, προειδοποιώντας τους να μην τον πλησιάσουν. Τον περιέγραφε ως επικίνδυνο και -ενδεχομένως ακόμα- οπλισμένο. Τα σχολεία της περιοχής είχαν μπει σε lockdown, με τους δασκάλους να προτρέπουν τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους και να πάνε κατευθείαν στο σπίτι.

Exit mobile version