Βρετανία δολοφονία βαλλίστρα: Ο δράστης φέρεται να κράτησε ομήρους τα 3 θύματα

ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία δολοφονία βαλλίστρα: Ο δράστης φέρεται να κράτησε ομήρους τα 3 θύματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Βρετανία δολοφονία βαλλίστρα: Σε σοβαρή κατάσταση ο δράστης, δεν έχει ανακριθεί ακόμη - Τα σημάδια που δείχνουν ότι είχε ακινητοποιήσει τα θύματα

12.07.2024 | 13:23

Τα θύματα της τριπλής δολοφονίας που έχει συγκλονίσει τη Βρετανία μπορεί να κρατήθηκαν όμηροι για ώρες πριν τον θάνατό τους, αποκαλύπτουν σήμερα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου. H 61χρονη Κάρολ Χαντ, σύζυγος του εκφωνητή του ραδιοφωνικού δικτύου του BBC Τζον Χαντ, και οι δύο κόρες τους, η 28χρονη Χάνα και η 25χρονη Λουίζ, βρέθηκαν δολοφονημένες στο οικογενειακό τους σπίτι στην πόλη Μπάσεϊ, στο Χέρτφορντσάιρ, την περασμένη Τρίτη. Οι τοπικές Αρχές δεν έχουν ανακρίνει ακόμα τον βασικό ύποπτο για το έγκλημα, τον 26χρονο Κάιλ Κλίφορντ, ο οποίος εντοπίστηκε την Τετάρτη βαριά τραυματισμένος σε ένα κοιμητήριο στο Ένφιλντ, στο βόρειο Λονδίνο, περίπου 20 χλμ μακριά από το Μπάσεϊ.

Ο άνδρας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο του Λονδίνου έπειτα από χειρουργείο για τον τραυματισμό του στο στήθος (τον οποίο προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του) και η αστυνομία περιμένει να λάβει το πράσινο φως από τους γιατρούς για να του μιλήσει. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι Αρχές πιστεύουν ότι ο 26χρονος βρισκόταν στην περιοχή όπου διέμεναν τα θύματά του για περίπου επτά ώρες πριν διαπράξει τους φόνους. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσο χρόνο ακριβώς πέρασε μέσα στο σπίτι των τριών γυναικών πριν τις σκοτώσει. Ερευνητές μιλούν με γείτονες της οικογένειας και εξεταζουν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω σπιτιών προκειμένου να συνθέσουν το παζλ των τελευταίων ωρών της Κάρολ, της Χάνα και της Λουίζ, τα άψυχα σώματα των οποίων έφεραν σημάδια δεσίματος όταν βρέθηκαν από τις Αρχές.

Τα σημάδια δείχνουν ότι ο δράστης είχε ακινητοποιήσει τα θύματα

Υπενθυμίζεται ότι ο ύποπτος και τα τρία θύματα γνωρίζονταν, καθώς ήταν ο 26χρονος ήταν πρώην σύντροφος μίας από τις αδελφές. Η αστυνομία ανακοίνωσε εχθές ότι δεν είχε χρειαστεί να επέμβει κατά το παρελθόν για κάποιο περιστατικό που ενέπλεκε τον Κάιλ Κλίφορντ ή τις τρεις γυναίκες. «Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επίθεση και είμαστε αποφασισμένοι να διαλευκάνουμε όλες τις συνθήκες για τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνο το βράδυ και τα γεγονότα που ακολούθησαν» αυτήν την τραγωδία, δήλωσε ο Ρομπ Χαολ, υπεύθυνος της μονάδας που αναλαμβάνει όλα τα μεγάλα εγκλήματα για το Μπεντφορντσάιρ, το Κέιμπριτζσαϊρ και το Χερτφορντσάιρ, σε ένα δελτίο τύπου.

Κάμερες ασφαλείας στην περιοχή κατέγραψαν μια μαυροφορεμένη φιγούρα να φτάνει στην ήσυχη γειτονιά λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης και να παρκάρει κοντά στο δρομάκι που οδηγεί στο σπίτι της οικογένειας. Εμφανίζεται να κρατάει μόνο μια τσάντα, που πιστεύεται ότι περιείχε τα μέρη της βαλλίστρας την οποία αργότερα συναρμολόγησε και χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τις 3 γυναίκες. Αστυνομικές πηγές είπαν στον Guardian ότι τα σημάδια που βρέθηκαν στους καρπούς και τα πόδια των τριών νεκρών γυναικών δείχνουν ότι κάποια στιγμή ο δράστης τις είχε ακινητοποιήσει δένοντάς τις. Όταν ο ίδιος άνδρας εθεάθη αργότερα να φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος, μετέφερε ένα μεγάλο αντικείμενο που έμοιαζε με βαλλίστρα κάτω από ένα σεντόνι. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία η βαλλίστρα έχει εντοπιστεί και κατασχεθεί. Ψάχνουν να βρουν το κίνητρό του.

Ψάχνουν να βρουν το κίνητρό του

«Στοχευμένες» ήταν σύμφωνα με την αστυνομία οι δολοφονίες των τριών γυναικών της οικογένειας του σχολιαστή του BBC, Τζον Χαντ, της 61χρονης Κάρολ και των παιδιών της, της 28χρονης Χάνα και της 25χρονης Λουίζ, από τον 26χρονο Κάιλ Κλίφορντ. Παρόλα αυτά το κίνητρο του 26χρονου που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας παραμένει άγνωστο μολονότι πληροφορίες τον θέλουν να είχε σχέση με την 25χρονη Λουίζ, η οποία εμφανίζεται να είχε χωρίσει επεισοδιακά μαζί του. Ο Κλίφορντ, με καταγωγή από το Ένφιλντ στο νότιο Λονδίνο, εργαζόταν, όπως μεταδίδει το Sky News, ως security έχοντας υπηρετήσει παλαιότερα για έναν χρόνο στον βρετανικό στρατό, το 2022. Όπως μεταδίδει η Daily Μail ο Κλίφορντ παραιτήθηκε επειδή δεν εντυπωσίασε τους ανωτέρους του. Γυναίκα που μεγάλωσε μαζί του στο Ένφιλντ λέει ότι «πάντα έμοιαζε νορμάλ και καλό παιδί. Δεν είχε δώσει ποτέ σημάδια ότι είναι περίεργος ή επιθετικός».

Την ίδια ώρα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του Κλίφορντ, ο 30χρονος Μπράντλεϊ, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του 18χρονου Σόμπχαν Καν ο οποίος μαζί με τον 19χρονο Τζάσουα Φράνσις είχαν προκαλέσει ζημιές στην Mustang του μεγαλύτερου των αδερφών Κλίφορντ. Στο δικαστήριο που τον καταδίκασε το 2018, κατατέθηκε ότι ο Μπράντλεϊ Κλίφορντ, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, καταδίωξε με το αυτοκίνητό του το σκούτερ στο οποίο επέβαιναν οι δύο νεαροί, τους χτύπησε και γρονθοκόπησε εννέα φορές τον 18χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή.

Πώς έγινε η δολοφονία

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι τρεις γυναίκες είχαν καλέσει απελπισμένα σε βοήθεια πριν να εκτελεστούν από τον 26χρονο ο οποίος χρησιμοποίησε βαλλίστρα για να σκοτώσει τα θύματά του, την 61χρονη Κάρολ, την 28χρονη Χάνα και την 25χρονη Λουίζ. Η Λουίζ φέρεται να είχε σχέση με τον Κλίφορντ. Όπως περιέγραψαν γείτονες της οικογένειας του αθλητικού σχολιαστή του BBC Τζον Χαντ, άκουσαν κραυγές από το σπίτι όπου έγινε η δολοφονία τις οποίες, εσφαλμένα όπως αποδείχθηκε, πέρασαν για φωνές παιδιού. Λίγο αργότερα οι κραυγές σταμάτησαν και επικράτησε σιωπή, είπαν οι γείτονες στους αστυνομικούς, με τον 26χρονο να φεύγει από το σπίτι με τη βαλλίστρα στα χέρια.

Σύμφωνα, δε, με τον Guardian, η μία από τις τρεις γυναίκες, φέρεται να πρόλαβε να καλέσει την αστυνομία πριν ξεψυχήσει και να ενημέρωσει για ό,τι συνέβαινε στο σπίτι. Κατά το ίδιο δημοσίευμα εστάλη και ένα μήνυμα σε σύντροφο ενός εκ των γυναικών που ζητούσε να ενημερωθεί η αστυνομία. Η 61χρονη Κάρολ βρέθηκε νεκρή στον διάδρομο του σπιτιού, με ένα βέλος καρφωμένο στο στήθος της, ενώ και στις τρεις γυναίκες βρέθηκαν σημάδια δεσίματός τους από τον 26χρονο δράστη. Λίγες ημέρες πριν το φονικό, η Λουίζ, η οποία φέρεται να είχε έναν περιπετειώδη χωρισμό με τον 26χρονο δράστη, είχε αναρτήσει μήνυμα στο Χ επαινώντας «τις γυναίκες που φεύγουν» από μια σχέση για τη «δύναμή» τους.

Exit mobile version