Αυτές οι σαλάτες είναι κανονικά γεύματα
Αν έχετε βαρεθεί τις κλασικές σαλάτες, έχουμε 3 συνταγές, για πιο «πειραγμένες» γεύσεις. Νόστιμες, χορταστικές και θρεπτικές, οι σαλάτες είναι το ιδανικό γεύμα, για τις ημέρες που δεν προλαβαίνετε να ετοιμάσετε φαγητό. Επιπλέον, τις ημέρες που βρίσκεστε στο γραφείο, είναι δύσκολο να πάρετε μαζί σας κάποιο γεύμα, όπως κοτόπουλο με πατάτες ή κάποια μακαρονάδα, επομένως, οι σαλάτες όχι μόνο είναι εύκολο να ετοιμαστούν, αλλά θα σας κρατήσουν και χορτάτους μέχρι να σχολάσετε. Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, αυτές οι σαλάτες θα μπουν στα notes για να τις φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Σαλάτα με κολοκυθάκια, δυόσμο και φέτα
Υλικά
1/4 κιλό φέτα, κομμένο σε τετράγωνα
Φρέσκα φύλλα δυόσμου
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ξύσμα από πορτοκάλι
Ελαιόλαδο
2 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι αλατισμένα, ψητά φιστίκια Αιγίνης
1/4 φλιτζάνι αποξηραμένη σταφίδα
Οδηγίες
Σε ένα βάζο βάλτε τη φέτα σε κομμάτια μαζί με τα φρέσκα φύλλα δυόσμου, το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, το ξύσμα από πορτοκάλι και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε προσεκτικά και αφήστε στο ψυγείο για όλο το βράδυ ώστε να μαριναριστούν. Κόψτε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ και καρυκεύστε το με το αλάτι. Προσθέστε τα φιστίκια Αιγίνης και τη σταφίδα και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν. Αφαιρέστε το τυρί από τη μαρινάδα, και βάλτε το στο μπολ με τα κολοκυθάκια. Θρυμματίστε το στη σαλάτα και ανακατέψτε καλά. Περιχύστε 1 κουταλιά της σούπας από τη μαρινάδα πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε. Γαρνίρετε τη σαλάτα με φρέσκα φύλλα δυόσμου, επιπλέον μαύρο πιπέρι και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Ελληνική σαλάτα με iceberg
Υλικά
Για το dressing
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 κούπας ξύδι
Τα λαχανικά σας
1 μικρό μαρούλι iceberg
1 χούφτα ντοματίνια κομμένα
1/2 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
1 κούπα ελιές
5-7 πιπεριές τουρσί
Οδηγίες
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε με ένα σύρμα χειρός το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Σταδιακά ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός το ξύδι για να ομογενοποιηθούν. Τοποθετήστε το iceberg κομμένο σε ένα μπολ μαζί με τις ντομάτες, το αγγούρι και το κρεμμύδι. Περιχύστε με το dressing, γαρνίρετε με 2 κουταλιές της σούπας φέτα, τις ελιές και τις πιπεριές.
Σαλάτα με σέλερι, καρύδια και πεκορίνο
Υλικά
1/4 φλιτζάνι ωμά καρύδια
1 κρόκο αυγού
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 κουταλιά μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξίδι
1 μικρό σέλινο, κομμένους σε φέτες μαζί με τα φύλλα του
Πεκορίνο, κομμένο σε λεπτές φέτες (ποσότητα ανάλογα τα γούστα σας)
Οδηγίες
Ζεσταίνετε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα καρύδια, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 2 λεπτά. Μεταφέρουμε τα καρύδια σε ένα πιάτο να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσει, ψιλοκόψτε και κρατήστε το για αργότερα. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τον κρόκο αυγού, το σκόρδο, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν. Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε το ξίδι και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός. Σε ένα πιάτο θρυμματίστε το σέλινο. Περιχύνετε με το dressing πάνω από το πεκορίνο και τα καρύδια και σερβίρετε αμέσως.