Σάνεν Ντόχερτι πέθανε: Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η «Μπρέντα» του Beverly Hills

ΚΟΣΜΟΣ

Σάνεν Ντόχερτι πέθανε: Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η «Μπρέντα» του Beverly Hills

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σοκ: Πέθανε η Σάνεν Ντόχερτι, μετά από μάχη με τον καρκίνο

14.07.2024 | 17:11

Πέθανε σε ηλικία 53 ετών η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια της σειράς «Beverly Hills 90210» Σάνεν Ντόχερτι, μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο. «Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Σάνεν Ντόχερτι. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια» επιβεβαίωσε η επί σειρά ετών υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ηθοποιού Λέσλι Σλόαν, σε αποκλειστική δήλωσή της στο People. «Η αφοσιωμένη κόρη, η αδερφή, η θεία και η φίλη ήταν περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της καθώς και από τον σκύλο της, τον Bowie. Η οικογένεια ζητά την ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορούν να θρηνήσουν με ειρήνη», πρόσθεσε.

Η μάχη της Σάνεν Ντόχερτι με τον καρκίνο

Η Σάνεν Ντόχερτι είχε αναφερθεί στη μάχη της με τον καρκίνο, μιλώντας πριν από μερικές εβδομάδες στην εκπομπή της «Let’s Be Clear with Shannen Doherty» του podcast της, λέγοντας ότι η χρονιά που πέρασε ήταν «πολύ δύσκολη». Η Ντόχερτι είχε αποκαλύψει ότι θα ξεκινούσε έναν άλλο γύρο χημειοθεραπείας «πιθανότατα μερικές μέρες μετά την κυκλοφορία αυτού του επεισοδίου». Η πρώην σταρ του «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» δήλωσε: «Το να περπατάω στο άγνωστο – Απλώς νιώθω ότι η ζωή μου ήταν άγνωστη εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, μεταξύ διαζυγίου και καρκίνου». Πέρυσι η Ντόχερτι ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος της είχε εξαπλωθεί στον εγκέφαλό της σε μια ανάρτηση στο Instagram που έδειχνε ότι υποβάλλεται σε ακτινοθεραπεία.

«Γίνεται πολύ αληθινό με έναν απίστευτα διαφορετικό τρόπο, γιατί δεν έχω ιδέα πόσο καιρό θα κάνω χημειοθεραπεία», είπε για τη θεραπεία που απαιτείται για τον καρκίνο του μαστού σταδίου 4, που αποκάλυψε πέρυσι ότι εξαπλώθηκε στα κόκκαλά της. «Δεν έχω ιδέα αν θα είναι 3 μήνες ή αν θα είναι 6 μήνες ή αν μετά από 3 μήνες, δεν λειτουργεί, αν θα αλλάξουμε ξανά».«Αυτό δεν είναι κάτι που μπορώ να προβλέψω. Δεν είναι κάτι που μπορούν να προβλέψουν οι γιατροί μου. Και είναι τρομακτικό», πρόσθεσε.

Όταν η Σάνεν Ντόχερτι διαγνώστηκε με καρκίνο

Το 2015 η ηθοποιός έλαβε τα δυσάρεστα αποτελέσματα από τις ιατρικές εξετάσεις, τα οποία έδειχναν ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και αποφάσισε να μιλήσει δημόσια, ρίχνοντας φως στην πραγματικότητα της νόσου, τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης. Έναν χρόνο μετά, το 2016 αποκάλυψε ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στους λεμφαδένες της, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε οκτώ κύκλους χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας. Το 2017 σημείωσε ύφεση, αλλά ένα χρόνο αργότερα, δήλωσε στο Associated Press ότι οι δείκτες όγκου της είχαν «αυξηθεί».

Το 2020, η Ντόχερτι στο «Good Morning America», αποκάλυψε ότι ο καρκίνος της είχε επιστρέψει ως καρκίνος του μαστού και βρισκόταν στο 4ο στάδιο, που σημαίνει πως είχε εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματός της. Τα τελευταία τρία χρόνια έδινε σκληρή μάχη ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε το διαζύγιο με τον Κουρτ Ισβαριένκο, με τον οποίο ήταν παντρεμένοι επί 11 χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2021 μοιράστηκε στο Instagram φωτογραφία της χωρίς τα μαλλιά της, με αφορμή τον μήνα Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο.

Τα δάκρυά της όταν ο καρκίνος επέστρεψε

Η Σάνεν Ντόχερτι είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στο Instagram όπου μιλούσε για το μεταστατικό στάδιο του καρκίνου. «Στις 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος ακτινοβολίας. Ο φόβος μου είναι προφανής. Είμαι εξαιρετικά κλειστοφοβική ενώ έχουν συμβεί πολλά στη ζωή μου. Είμαι τυχερή καθώς έχω σπουδαίους γιατρούς. Αλλά αυτός ο φόβος…η αναταραχή… η χρονική στιγμή όλων αυτών… Έτσι μπορεί να μοιάζει ο καρκίνος», είχε πει με δάκρυα στα μάτια.

Στη λεζάντα ενός άλλου βίντεο που δημοσίευσε είχε γράψει: «Το βίντεο έδειξε τη διαδικασία όπου σου τοποθετείται η μάσκα που πρέπει να φοράς στη διάρκεια της ακτινοθεραπείας στον εγκέφαλο. Η πρώτη μου ακτινοθεραπεία έγινε στις 12 Ιανουαρίου. Ο φόβος μου είναι εμφανής. Είμαι εξαιρετικά κλειστοφοβική και συνέβαιναν πολλά τότε στη ζωή μου. Είμαι τυχερή που έχω σπουδαίους γιατρούς όπως ο Dr Amin Mirahdi και τους εκπληκτικούς τεχνικούς στο Cedar Sinai. Αλλά αυτός ο φόβος… Η αναστάτωση… Η χρονική στιγμή που συνέβησαν όλα… Αυτή είναι η εικόνα του καρκίνου».

Η Σάνεν Ντόχερτι κινδύνευε να μείνει άφραγκη

Η Ντόχερτι βρισκόταν ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία καθώς δεν εργαζόταν από το 2022 και τα ιατρικά έξοδα ήταν πολλά. Η ίδια πίστευε ότι ο πρώην της καθυστερούσε σκόπιμα τη νομική διαδικασία για να αποφύγει να την πληρώσει. «Είναι απολύτως σαφές σε εμένα ότι ο Κερτ καθυστερεί σκόπιμα τον διακανονισμό με την ελπίδα ότι δεν θα ζήσω μέχρι να εκδοθεί το διαζύγιο», είχε πει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηράκλειο: Panic button ζήτησε 48χρονος για προστασία από την πρώην σύντροφό του 14.07.2024 | 17:11
Φλωρίδης για Novartis: Στην ελληνική νομοθεσία απαγορεύεται ρητά χρηματική αμοιβή για τον προστατευόμενο μάρτυρα 14.07.2024 | 17:11
e-ΕΦΚΑ: Καλείται να πληρώσει 5.500 ευρώ σε ασφαλισμένη επειδή καθυστέρησε τη σύνταξή της 14.07.2024 | 17:11
Την ενοχή του Γιάννου Παπαντωνίου, της συζύγου του και καλού του φίλου για ξέπλυμα χρήματος πρότεινε ο εισαγγελέας 14.07.2024 | 17:11
Αδιανόητο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας -Ξυλοκόπησε την πρώην σύζυγό του και την πέταξε στη θάλασσα 14.07.2024 | 17:11
Το πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 14.07.2024 | 17:11
Αγελάδες... καβάλησαν η μία την άλλη, ενώ τις χάιδευε η βασίλισσα Καμίλα 14.07.2024 | 17:11
Μητσοτάκης για την Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πολύ σημαντικό το αναπτυξιακό αποτύπωμα και όχι σε βάρος των τοπικών κοινωνιών 14.07.2024 | 17:11
Exit mobile version