Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπονούτσι: Γιατί αποχώρησε από τη Γιουβέντους
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπονούτσι: Γιατί αποχώρησε από τη Γιουβέντους

Μπονούτσι: Οι δηλώσεις του

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Ο επεισοδιακός αποχωρισμός του Λεονάρντο Μπονούτσι το 2023 από τη Γιουβέντους, όπως επίσης και η μετακίνησή του στην ανταγωνίστρια Μίλαν το 2017, είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στον φίλαθλο κόσμο και ο Ιταλός, έχοντας πλέον αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μίλησε για αυτές τις επίπονες στιγμές της καριέρας του, στις οποίες δοκιμάστηκαν πολύ οι σχέσεις του με την “Γηραιά Κυρία”.

Ο ίδιος ξεκίνησε λέγοντας: “Έπρεπε να φύγω σχεδόν τρέχοντας επειδή κάποιος είχε αποφασίσει ότι έπρεπε να γίνει έτσι, ήταν η επιλογή ενός ατόμου που δεν μου άξιζε”, με τον παλαίμαχο πλέον ποδοσφαιριστή να επιρρίπτει με αυτόν τον τρόπο τις ευθύνες στον τότε προπονητή του, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Οι δηλώσεις του Μπονούτσι

“Βρέθηκα με τον Κριστιάνο Γκιουντόλι (τεχνικός διευθυντής) που μόλις είχε έρθει και ως εκ τούτου δεν είχε καμία δυνατότητα να κάνει διαφορετικά και μου είπε “Κοίτα, δεν είσαι πλέον στα σχέδια. Είσαι εκτός ομάδας”. Στην αρχή μου φάνηκε σχεδόν σαν αστείο, μετά από περισσότερα από 500 παιχνίδια να δέχεσαι την απόλυση με αυτόν τον τρόπο… Αντίθετα, ήταν όλα αληθινά. Παραδόξως επέστρεψα στις προπονήσεις στις 17 Ιουλίου και προπονούμουν στις 7.30 το βράδυ όταν η ομάδα προπονούνταν ή νωρίς το πρωί ή ακόμα και το απόγευμα όταν δεν προπονούνταν. Ήμουν με άλλα παιδιά που ήταν στην ίδια κατάσταση με εμένα, που ίσως είχαν πάει κάπου δανεικοί ή επέστρεφαν από τραυματισμό.

Ακόμα και σήμερα δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω στον εαυτό μου. Ή μάλλον, ξέρω την εξήγηση. Ήταν ένα παιχνίδι εξουσίας. Πριν μου πει ο Γκιουντόλι την απόφαση, την είχα ήδη “μυριστεί”. Είχαν αρχίσει να βγαίνουν άρθρα που έστελναν λίγο το μήνυμα και μάλιστα όταν δέχθηκα το τηλεφώνημα ότι θα έρθουν στο σπίτι για να μου μιλήσουν, είπα στη γυναίκα μου: “Κοίτα, θα έρθουν γιατί κάτι συμβαίνει που δεν περιμέναμε”. Έτσι ήμουν προετοιμασμένος, αλλά ποτέ δεν είσαι προετοιμασμένος για ορισμένα πράγματα που σου λένε. Ειδικά όταν όλη σου η καριέρα βασίζεται στη Γιουβέντους.

Στη συνέχεια ο Μπονούτσι εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν να επιδιώξει την δικαστική υπόθεση με την ομάδα το 2023: “Ο θυμός που είχα μέσα μου με έκανε να κάνω λάθος επιλογές, προχώρησα, είχα τη δύναμη του συμβολαίου που υπέγραψα να πάω εναντίον της Γιουβέντους αλλά το έκανα από θυμό. Δεν ήταν η Γιούβεντους, δεν υπήρχαν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να κάνω μια επιλογή σαν αυτή που έκανα. Οι μάνατζερ που ανέλαβαν δεν είχαν τη δύναμη αλλά ακολούθησαν τις αποφάσεις άλλων. Όταν σταμάτησα και ο θυμός υποχώρησε, είπα στον εαυτό μου “Τι κάνω;”. Σταμάτησα στη μάχη που θα με οδηγούσε στη νίκη, θα κέρδιζα αφού είχα υποστεί εκβιασμό και υπήρχαν όλες οι βάσεις για να κερδίσω. Μετά την αντιπαράθεση με τη γυναίκα μου, η απόφαση να σταματήσω τη μάχη ήταν η καλύτερη, εν αναμονή αυτού του ονείρου που οι δρόμοι μας θα μπορούσαν να συναντηθούν”.

Επιπλέον, ο Ιταλός αποκάλυψε, με μια δόση πικρίας, ότι έβαλε τον ασπρόμαυρο σύλλογο πάνω από όλα τα άλλα, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειάς του: “Το όνειρό μου από την αρχή όταν ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο ήταν να τελειώσω την καριέρα μου φορώντας τη φανέλα της Γιουβέντους. Μετά από περισσότερα από 500 παιχνίδια, δεν πήρα τον αποχαιρετισμό που μου άξιζε, τον οποίο εξακολουθώ να αξίζω για όσα έδωσα στη Γιουβέντους. Έβαλα τη Γιουβέντους πάνω από τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, πάνω από την ευημερία μου, γιατί ακόμα και όταν έφυγα το 2017 και πήγα στη Μίλαν, έκανα αυτή την επιλογή γιατί δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στα αποδυτήρια”.

Έτσι πήρα αυτόν τον δρόμο για να μην πληγώσω τη Γιουβέντους. Ήταν κάτι που είχα πει στον πρόεδρο: “Για όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους έξι μήνες της προηγούμενης σεζόν, πρέπει να φύγω από εδώ γιατί θα ήμουν επιζήμιος στα αποδυτήρια, γιατί ξέρω τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να μείνω. Δεν ξέρω αν οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν, αλλά σήμερα έτσι έχουν τα πράγματα”. Την επιλογή αυτή μοιράστηκαν και ο προπονητής και ο διευθυντής. Με πούλησαν τότε για λίγα χρήματα σε σχέση με την αξία μου…”, κατέληξε ο Μπονούτσι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις