Κύκλωμα μπράβων εξελίξεις: Αποκαλυπτικοί διάλογοι μεταξύ των μελών

ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα μπράβων εξελίξεις: Αποκαλυπτικοί διάλογοι μεταξύ των μελών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Γεωργούλια

Κύκλωμα μπράβων εξελίξεις: «Εσείς πόσα άτομα είστε εκεί;»

20.07.2024 | 16:39

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των κατηγορουμένων για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα εκβιαστών, μεταξύ των οποίων και οπαδοί του Παναθηναϊκού, που πουλούσε προστασία σε καταστήματα στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των διήμερων απολογιών των συλληφθέντων χθες, οι 9 από τους 14 κατηγορούμενους που προχωρούσαν σε απειλές, ξυλοδαρμούς ακόμη και εμπρησμούς κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ανάμεσά τους ο 59χρονος φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, γνωστός και ως «Αρκούδος», καθώς και τρεις οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είχαν συλληφθεί και για την συμπλοκή έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το περασμένο Σάββατο.

Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα. Ο προφυλακισμένος αρχηγός, γνωστός ως «Αρκούδος», έδινε εντολές στις «ομάδες κρούσης» για προστασία ή επιθέσεις σε μαγαζιά. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, πουλούσαν προστασία σε καταστήματα στην Αττική και όσοι ιδιοκτήτες αρνούνταν να πληρώσουν, έβλεπαν συχνά τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

 

Οι διάλογοι

– «Πάω στον Σ…του λέω το μαγαζί θέλει…θέλει οπωσδήποτε προστασία. Θα γίνει σκηνικό εδώ, βγάλε ένα πενηντάρικο…Ένας δεν έβγαλε. Ένας δεν είχε βγάλει, του το’ πα, του λέω ένας δεν έβγαλε αυτό πρόσφατα και…
– «Και κάηκε;».
-«Χαχαχα γ… Σ…».

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν επεκτείνει τη δράση τους πουλώντας προστασία ακόμα και σε… πανηγύρια.

Κατηγορούμενος: Καμία φάπα θα ρίξουμε;

Αντιδήμαρχος: Γιατί χρειάζεται;

Κατηγορούμενος: Ε, δεν ξέρω ρωτάω, εδώ στο Λ. είμαστε, να πάμε πουθενά; Οι άλλοι είναι στο Ρ. καφέ. Τι να κάνουμε;

Αντιδήμαρχος: Και τα άλλα παιδιά είναι κάτω. Εσείς πόσα άτομα είστε εκεί;

Κατηγορούμενος: Στο Ρ., εγώ και άλλοι εννιά-δέκα άτομα είμαστε.

Επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ένας 59χρονος γνωστός και ως «Αρκούδος» ο οποίος έδινε εντολές στις «ομάδες κρούσης» για προστασία ή επιθέσεις σε μαγαζιά. Η πρώτη ομάδα κρούσης αποτελούμενη από 11 άτομα, τα οποία είχαν στην αρμοδιότητα τους ξεχωριστές περιοχές της Αττικής, έπαιρναν τις εβδομαδιαίες εισπράξεις από την προστασία στα μαγαζιά ενώ η δεύτερη ομάδα κρούσης, αποτελούμενη από έξι άτομα, αναλάμβανε την «φύλαξη» των μαγαζιών. Συνολικά από την αστυνομία εξιχνιάστηκαν 78 εκβιασμοί σε καταστήματα, κυρίως σε εστιατόρια, καφέ μπαρ και νυχτερινά κέντρα ενώ σε βάρος των κατηγορουμένων ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις για 30 αδικήματα, τα μισά σε βαθμό κακουργήματος.

 

Ετικέτες
Exit mobile version