Μωρό ”θαύμα” γεννήθηκε στη Γάζα: Η μητέρα του είχε πεθάνει από βομβαρδισμούς

ΚΟΣΜΟΣ

Μωρό ”θαύμα” γεννήθηκε στη Γάζα: Η μητέρα του είχε πεθάνει από βομβαρδισμούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

«Μετά τον θάνατό της, οι γιατροί έκαναν υπερηχογράφημα προκειμένου να εξακριβώσουν την κατάσταση του εμβρύου και διαπίστωσαν πως η καρδιά του χτυπούσε» ανέφερε ο επικεφαλής του γυναικολογικού-μαιευτικού τμήματος του νοσοκομείου αλ Αουντα

27.07.2024 | 12:29

Eνα έμβρυο διασώθηκε από την κοιλιά Παλαιστίνιας εγκύου η οποία σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα, όπως ανέφερε σήμερα ένα νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εδώ και εννέα μήνες μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς. Η γυναίκα, εννέα μηνών έγκυος, ήταν μεταξύ των τουλάχιστον 24 θυμάτων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης του παλαιστινιακού θύλακα, από σειρά αεροπορικών πληγμάτων που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Είχε τραυματιστεί σοβαρά στη διάρκεια επιδρομής στον καταυλισμό Νουσέιρατ, στο κέντρο, που προκάλεσε τον θάνατο άλλων δύο γυναικών και ενός παιδιού, σύμφωνα με αξιωματούχο του νοσοκομείου αλ Αουντα.

Υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο, δήλωσε στο AFP, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο δρ Ράεντ αλ-Σάουντι, επικεφαλής του γυναικολογικού-μαιευτικού τμήματος του αλ Αουντα. «Μετά τον θάνατό της, οι γιατροί έκαναν υπερηχογράφημα προκειμένου να εξακριβώσουν την κατάσταση του εμβρύου και διαπίστωσαν πως η καρδιά του χτυπούσε προτού καλέσουν τους χειρουργούς», είπε. Οι τελευταίοι «πραγματοποίησαν αμέσως καισαρική και έβγαλαν το έμβρυο», επιβεβαίωσε ο δρ Ακραμ Χουσέιν, χειρουργός επειγόντων περιστατικών. «Το μωρό ήταν καλά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των μαρτύρων του αλ Άκσα» στη γειτονική πόλη Ντέιρ αλ Μπάλαχ, πρόσθεσε. Ο πατέρας του νεογέννητου, ενός αγοριού, που είχε τραυματιστεί επίσης κατά τον βομβαρδισμό, διευκρίνισε ο δρ Χουσέιν, διακομίστηκε στο ίδιο νοσοκομείο.

 

Exit mobile version