Το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Μαρτίου ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης μεταξύ της Σίσσυς Χρηστίδου και του Θοδωρή Μαραντίνη, με αντικείμενο την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών τους. Ο Θοδωρής Μαραντίνης αιτείται την αποκλειστική επιμέλεια του 16χρονου γιου τους Φίλιππου και τη συνεπιμέλεια του 12χρονου Μιχαήλ – Άγγελου, υποστηρίζοντας πως δεν έχει λόγο στις αποφάσεις που αφορούν τα παιδιά και πως η ανατροφή τους ανατίθεται σε τρίτο πρόσωπο. Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα παιδιά τα μεγαλώνει μια Φιλιππινέζα. Γιατί να μην το κάνω εγώ που έχω χρόνο και θέληση;».
Από την πλευρά της, η Σίσσυ Χρηστίδου αρνείται τις αιτιάσεις, δηλώνοντας πως είναι συνεπής, τυπική και διαχειρίζεται μόνη της την ανατροφή των παιδιών. «Είναι η έκτη φορά που βρισκόμαστε εδώ για τη συνεπιμέλεια. Υπάρχει διαφορετικός τρόπος διαπαιδαγώγησης. Είμαι τυπική, πάντα τον ενημερώνω. Η επικοινωνία υπάρχει μόνο από εμένα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «ο λόγος του είναι επιθετικός, βίαιος και υβριστικός». Ο δικηγόρος του Θοδωρή Μαραντίνη, Φοίβος Στρουγγάρης, δήλωσε στο δικαστήριο πως υπάρχουν 54 παραβιάσεις περί έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο στο διαδίκτυο και ότι η πλευρά του πατέρα ζητά να τεθούν συγκεκριμένα όρια αναφορικά με την έκθεση των παιδιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Κατέθεσε επίσης ο Παύλος Σταματόπουλος, κουμπάρος και στενός συνεργάτης της Σίσσυς Χρηστίδου, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά ζουν σε ήρεμο και προστατευμένο περιβάλλον και ότι προτιμούν να βρίσκονται με τη μητέρα τους όταν αρρωσταίνουν ή χρειάζονται φροντίδα. Ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν περιπτώσεις καθυστερημένης προσέλευσης στο σχολείο τις ημέρες που ήταν με τον πατέρα τους, ενώ έγινε αναφορά και σε ταξίδια εκτός προγράμματος. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 4 Απριλίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί να ακουστούν και οι απόψεις των δύο ανήλικων παιδιών.