Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία επεισόδια: Ξεχειλίζει η οργή μετά τις φονικές επιθέσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία επεισόδια: Ξεχειλίζει η οργή μετά τις φονικές επιθέσεις

Σοκ από την επίθεση 17χρονου με μαχαίρι σε μάθημα χορού μικρών κοριτσιών

Μεγαλώνει στη Βρετανία η οργή για τις επιθέσεις με μαχαίρι στο Σάουθπορτ που στοίχισε τη ζωή τριών νεαρών κοριτσιών. Ο θυμός μετατράπηκε σε βία καθώς οι διαδηλωτές πυρπολούσαν αυτοκίνητα της αστυνομίας, πετούσαν γυάλινα μπουκάλια και συγκρούονταν με αστυνομικούς σε όλο το Λονδίνο, το Χάρτλπουλ και το Μάντσεστερ χθες το βράδυ. Η αστυνομία ανακοίνωσε οτι ένα 17χρονο αγόρι κατηγορήθηκε για φόνο μετά τον θάνατο τριών κοριτσιών σε ένα μάθημα χορού με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ στο Σάουθπορτ.

Δασκάλα γιόγκα έσωσε παιδιά από τον μαχαιροβγάλτη του Σάουθπορτ

Οι ψευδείς εικασίες στο διαδίκτυο ότι ο ύποπτος είναι ένας αιτών άσυλο που ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάρκα φαίνεται να τροφοδότησε τη βία που ξεκίνησε έξω από ένα τζαμί στο Σάουθπορτ την Τρίτη και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο χθες βράδυ.

Η παραπληροφόρηση πιστεύεται ότι προήλθε από ιστότοπο ψευδών ειδήσεων που συνδέεται με τη Ρωσία

Ο ύποπτος, ο οποίος είναι από το χωριό Μπανκς του Lancashire, αλλά γεννήθηκε στο Κάρντιφ της Ουαλίας, κατηγορείται για τη δολοφονία της εξάχρονης Μπέμπε Κινγκ, της επτάχρονης Eλσι Ντοτ Στάνκοουμπ και της εννιάχρονης ΑλιςΝτασίλβα Αγκιάρ. Ο έφηβος, ο οποίος δεν κατονομάζεται επειδή είναι κάτω των 18 ετών, έχει επίσης κατηγορηθεί για δέκα απόπειρες ανθρωποκτονίας και κατοχή αιχμηρού αντικειμένου.

Έχει προφυλακιστεί και θα παρουσιαστεί σήμερα στο Ειρηνοδικείο του Λίβερπουλ. Εκτός από τα τρία θύματα, άλλα οκτώ παιδιά υπέστησαν τραύματα από μαχαίρι στο λουτρό αίματος όταν ο δράστης εισέβαλε στην αίθουσα χορού. Πέντε νεαροί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως και δύο γυναίκες που με γενναιότητα προσπάθησαν να σώσουν τα παιδιά. Οι ντόπιοι του Σάουθπορτ – συμπεριλαμβανομένης της μητέρας της Έλσι – ζήτησαν να σταματήσει η βία μετά την πυρπόληση βαν της αστυνομίας και την εκτόξευση τούβλων που τραυμάτισαν 53 αστυνομικούς.

Αλλά οι επιθυμίες της αγνοήθηκαν καθώς οργισμένοι όχλοι βγήκαν στους δρόμους – σε άλλα μέρη της χώρας – εν μέσω αυξανόμενου θυμού. Η μεγαλύτερη διαδήλωση έγινε στο Λονδίνο σε μια συγκέντρωση με σύνθημα «Φτάνει πια», όπου συνελήφθησαν 100 ταραξίες. Οι ακτιβιστές βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας «σταματήστε τις βάρκες». Οι πιο χαοτικές ταραχές, ωστόσο, παρατηρήθηκαν στο Χάρτλπουλ, όπου εθεάθησαν διαδηλωτές να πετάνε αντικείμενα στους αστυνομικούς, χτυπώντας τις ασπίδες τους και πυρπολώντας ένα αστυνομικό αυτοκίνητο. Ο βουλευτής του Χάρτλπουλ, Τζόναθαν Μπρας, εξέδωσε μια δήλωση στην οποία ανέφερε: «Ανησυχώ βαθύτατα για την κατάσταση που αναπτύσσεται στο Χάρτλπουλ . Θα συναντηθώ με την αστυνομία για να συζητήσω την απάντηση σε αυτό το περιστατικό και θα ζητήσω ηρεμία για να επιτρέψουμε στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να κάνουν τη δουλειά τους. «Αυτά τα γεγονότα δεν αντιπροσωπεύουν αυτό που είναι η περιοχή μας ή τις αξίες που έχει ο λαός μας. Η βία δεν είναι ποτέ η απάντηση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις