Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αντετοκούνμπο Ολυμπιακοί 2024: Η FIBA αποθεώνει τον Γιάννη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντετοκούνμπο Ολυμπιακοί 2024: Η FIBA αποθεώνει τον Γιάννη

Αντετοκούνμπο Ολυμπιακοί 2024: «Ο Έλληνας θεός αναδύεται ξανά»

Ως «Έλληνα Θεό» χαρακτηρίζει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η FIBA, μετά τη νίκη της επίσημης αγαπημένης απέναντι στους Αυστραλούς, στο Ολυμπιακό τουρνουά.

Σε ανάρτηση στο Instagram, η FIBA εμφανίζει τον «greek freak» στα γαλανόλευκα, με ένα χρυσό στεφάνι ελιάς στο κεφάλι και φόντο τον Πύργο του Άιφελ, ενώ στη λεζάντα γράφει «Greek God emerges yet again», δηλαδή «ο Έλληνας θεός αναδύεται ξανά».

Η εθνική έκανε το καθήκον της απέναντι στην Αυστραλία νικώντας με 77-71, σε ένα ματς που για ακόμη μία φορά ο Γιάννης έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, πετυχαίνοντας 20 πόντους, 7 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 6 ασίστ.

Η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στην Αυστραλία νικώντας με σκορ 77-71 και η FIBA χαρακτήρισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο «Έλληνα θεό» με την ανάλογη φωτογραφία να ακολουθεί.

 

Ελλάδα-Αυστραλία 77-71: Η Εθνική νίκησε και περιμένει να μάθει αν θα είναι στους 8

Για την Εθνική μπάσκετ το πρώτο ζητούμενο για να μείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης ήταν το να νικήσει την Αυστραλία και τα κατάφερε, αλλά ενώ θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει άνετα μια θέση στην 8αδα, τελικά πρέπει να ζήσει ένα θρίλερ… Το +19 με το οποίο προηγηθήκαμε στις αρχές του 2ου ημιχρόνου έγινε +2 (71-69) και η νίκη με 6 πόντους (με χαμένη επίθεση στο φινάλε) μας αναγκάζει να περιμένουμε νίκη της Σερβίας επί του Νοτίου Σουδάν με τουλάχιστον τρεις πόντους προκειμένου να πάρουμε εμείς το εισιτήριο για την επόμενη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων…

Σίγουρα τρίτη η Εθνική μπάσκετ, πώς περνάει στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Ελλάδα κατάφερε να κλειδώσει την τρίτη θέση του ομίλου και κοιτάζει με ενδιαφέρον το ματς της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν για να δει να θα περάσει ως καλύτερη τρίτη στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελλάδα θα πρέπει να βάλει έστω μία ομάδα από κάτω και κοντράρεται με την Βραζιλία και το Νότιο Σουδάν που θα είναι οι τρίτοι των άλλων ομίλων. Η Βραζιλία είναι σίγουρα στους 8. Το Νότιο Σουδάν έχει -6 μέχρι στιγμής, όμως έχει να παίξει ένα πολύ δύσκολο με τη Σερβία.

Η Εθνική μας θέλει νίκη της Σερβίας με 3+ πόντους για να βρεθεί στα προημιτελικά.

Οι τρίτες στους ομιλους και το συνολικό average

Βραζιλία (-7) σε τρία ματς

Ελλάδα (-8) σε τρία ματς

Νότιο Σουδάν (-6) σε δύο ματς

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις