Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κωπηλασία Ολυμπιακοί 2024: Δύο χάλκινα μετάλλια απέσπασαν οι Έλληνες
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κωπηλασία Ολυμπιακοί 2024: Δύο χάλκινα μετάλλια απέσπασαν οι Έλληνες

«Έχουμε πολύ καλή χημεία», δήλωσε η Ζωή Φίτσιου για τη συμπαίκτριά της

Δύο χάλκινα μετάλλια απέσπασαν οι Έλληνες κωπηλάτες στους Ολυμπιακους Αγώνες του Παρισιού.  Οι αθλητές Μιλένα Κοντού και η Ζωή Φίτσιου και οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνστατίνου, φάνηκαν ιδιαίτερα συγκινημένοι με τη νίκη τους, που ήρθε μετά από πολύ κόπο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αναμφίβολα αποζημιωτικό.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η 18χρονη Μιλένα Κοντού, δήλωσε πως το αποτέλεσμα ήταν τόσο «φρέσκο», που δεν είχε καν προλάβει να το συνειδητοποιήσει. «Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι για μένα. Έχω κλείσει το κινητό μου, έχω μιλήσει μόνο στα σημαντικά άτομα, στην οικογένειά μου και τους προπονητές μου. Ξέρω ότι πήρα μια τρίτη θέση, αλλά ακόμα δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι», είπε. «Είχα πει στη Ζωή από τον ημιτελικό, ότι σήμερα δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Ή θα πάω για μετάλλια ή θα βγω πεθαμένη τελευταία», σχολιάζει η Κοντού.

«Ή θα πέθαινα ή θα έβγαινα με μετάλλιο», δηλώνει η χάλκινη κωπηλάτισσα Μιλένα Κοντού

Αναφορικά με τις στιγμές που βίωσαν οι δύο κωπηλάτισσες στον αγώνα, η Μιλένα Κοντού είπε τα εξής: «Όταν είδα ότι έχουμε φύγει καλά και είμαστε ανταγωνιστικές στα 1000 προσπάθησα και έδωσα μια αλλαγή στη βάρκα, είδα τις Νεοζηλανδές που προσπαθούσαν να μας φύγουν. Ήξερα ότι θα αντέξουμε. Τα τελευταία 600 μέτρα ήταν ένα σπριντ. Ή θα πέθαινα ή θα έβγαινα με μετάλλιο». Σε παρόμοιες δηλώσεις προχώρησε και η Ζωή Φίτσιου: «Δεν ξέρω πώς και τι, αλλά έχουμε πάρα πολύ καλή χημεία. Ό,τι και αν συμβαίνει το καταλαβαίνω και το καταλαβαίνει κατευθείαν. Δεν έχουμε τόσο μεγάλη εμπειρία αλλά δέσαμε πάρα πολύ καλά».

Ο Μητσοτάκης συνεχάρη τους κωπηλάτες για τα χάλκινα μετάλλια

Τις ομάδες των Μιλένας Κοντού – Ζωής Φίτσιου και Πέτρου Γκαϊδατζή – Αντώνη Παπακωνσταντίνου συνεχάρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά τις κατακτήσεις των χάλκινων μεταλλίων στις κατηγορίες τους στην κωπηλασία.

«Τρίτωσε το καλό! Το ελληνικό δίδυμο της κωπηλασίας, στο βάθρο των Ολυμπιονικών. Συγχαρητήρια στον Πέτρο Γκαϊδατζή και τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου! Συνεχίζουμε!» σχολίασε αρχικά για τους Γκαϊδατζή – Παπακωνσταντίνου.

«Ακόμα ένα μετάλλιο για την ελληνική κωπηλασία! Θερμά συγχαρητήρια στη Μιλένα Κοντού και τη Ζωή Φίτσιου για το χάλκινο μετάλλιο! Σας ευχαριστούμε» έγραψε λίγο μετά για τις Κοντού – Φίτσιου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις