Στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» φιλοξενήθηκε η Ms Dynamite όπως την αποκαλεί ο Διεθνής τύπος, η διευθύντρια ορχήστρας και πιανίστα Ζωή Ζενιώδη, από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες γράφοντας ιστορία, αφού γίνεται η πρώτη Ελληνίδα διευθύντρια ορχήστρας στη Sydney Opera House Όπερα. Υπό τη δική της διεύθυνση παρουσιάζεται από την Opera Australia μέχρι και τις 17 Αυγούστου 2024, η όπερα «Così fan tutte» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Η Ζωή Ζενιώδη εργάζεται ως μαέστρος και πιανίστα στην Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη, διευθύνοντας σημαντικές ορχήστρες, σε εμβληματικούς χώρους. Σημειώνεται ότι η ζωή και η καριέρα της αποτέλεσαν τη βασική θεματολογία του ντοκιμαντέρ Μaestra ενώ έχει πολλές πρωτιές στο ενεργητικό της. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε στην Opera Southwest στο Νέο Μεξικό, η πρώτη γυναίκα που «άνοιξε» σεζόν με τη Φιλαρμονική του Μπουένος Άιρες στο περίφημο Teatro Colon της Αργεντινής και τώρα η πρώτη μαέστρος από την Ελλάδα που διευθύνει στην Όπερα του Σίδνεϋ.
«Με διέπει και με διακρίνει το πάθος στις ερμηνείες μου. Είναι έντονη η σύνδεσή μου και η δέσμευση μου απέναντι στο μουσικό αποτέλεσμα, στον ήχο και στο συναίσθημα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Ζενιώδη.
«Το ταλέντο είναι γύρω στο 10% . Το υπόλοιπο 90% είναι σκληρή εργασία. Για να φτάσει κάποιος εκεί που θέλει, χρειάζεται επαφή με το συναίσθημα και απόλυτη δέσμευση απέναντι σε αυτό που κάνει. Έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Έχω γνωρίσει πολύ λίγους ανθρώπους παγκοσμίως που να έχουν εργαστεί τόσο σκληρά όσο εγώ. Έφτασα εδώ που είμαι μόνη μου, χωρίς ατζέντη… Χρειάζεται αντοχή, ανθεκτικότητα, όραμα, όνειρο, αποφασιστικότητα, επαφή με την πραγματικότητα και πολλές ώρες εργασίες… Και αυτό που χρειάζεται κυρίως και που δεν το βρίσκουμε πάντα για διάφορους λόγους, είναι η απόλυτη ειλικρίνεια και η αλήθεια του καθενός. Πρέπει να προχωράς πάντοτε με φτερά αλλά και με ρίζες, να γνωρίζεις τον εαυτό σου, τις ικανότητες και τις αδυναμίες σου, τι πρέπει να αξιοποιήσεις, τι μπορείς να εξελίξεις, από όλα τα χαρακτηριστικά που έχεις. Πρέπει λοιπόν να έχεις πολύ έντονη επαφή με την πραγματικότητα τη δική σου»ανέφερε η διεθνούς φήμης μαέστρος απαντώντας στο ερώτημα τι χρειάζεται για να πετύχει κανείς τους στόχους του.
“Ο μαέστρος για μένα, μπορεί να εμπνεύσει, να πάρει πάνω του όλη την ευθύνη για αυτό που συμβαίνει εκείνη την ώρα, μπορεί να καταλάβει τους μουσικούς, να συνεργαστεί με την ορχήστρα και να συνδεθεί με το κοινό ώστε να δώσει ένα μουσικό αποτέλεσμα το οποίο τελικά θα κάνει μια αλλαγή στο συναίσθημα του απέναντι. Γιατί αυτό που ζητάμε είναι να βγούμε από την καθημερινότητά μας… Αυτό κάνει η Τέχνη”, δήλωσε στη Φωνή της Ελλάδας.