Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

12

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεωργιάδης: Εκκενώθηκε το Παίδων Πεντέλης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Εκκενώθηκε το Παίδων Πεντέλης

Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια 19 παιδιά σε άλλα νοσοκομεία

Με ασφάλεια μεταφέρθηκαν τα παιδιά που νοσηλεύονταν στο Παίδων Πεντέλης σε άλλα νοσοκομειακά ιδρύματα, μετά την εντολή εκκένωσης που δόθηκε το πρωί της Δευτέρας (12/08), εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην βορειοανατολική Αττική. Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει ότι λίγα λεπτά μετά της πέντε σήμερα το πρωί, ξεκίνησε η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης η οποία ολοκληρώθηκε δύο λεπτά πριν από τις έξι.

Αναλυτικότερα,

τονίζεται στην ανάρτηση του υπουργού υγείας, 9 παιδιά (περιπατητικά περιστατικά) και 8 συνοδοί με 3 άτομα προσωπικό μεταφέρθηκαν με πούλμαν του Δήμου Πεντέλης στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Κυριακού. Ακόμη γράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι διεκομίσθηκαν με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, 5 παιδιά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προς τις μονάδες των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Κυριακού και Παιδων Αγ. Σοφία. Στην ίδια ανάρτηση αναφέρεται ότι η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης είναι κτιριακά ασφαλές.

Επιπλέον ο υπουργός υγείας ενημερώνει ότι το ΚΥ Ραφήνας εκκενώθηκε στις 05:30, από όπου 4 ατομα προσωπικό μετακινήθηκαν με ίδια μέσα. Παράλληλα καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης, πραγματοποιήθηκε εκκένωση της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Πεντέλης (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.) από όπου μετακινήθηκαν 35 άτομα φιλοξενούμενοι και προσωπικό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις