RND για Κασσελάκη: Ο εκατομμυριούχος από το Μαϊάμι που θέλει να γίνει βουλευτής από την πίσω πόρτα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

RND για Κασσελάκη: Ο εκατομμυριούχος από το Μαϊάμι που θέλει να γίνει βουλευτής από την πίσω πόρτα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

«Πριν από τον Κασσελάκη, προηγούνται άλλοι πέντε. Μόνο όταν όλοι αυτοί παραιτηθούν, έρχεται η σειρά του Κασσελάκη»

19.08.2024 | 12:50

Πορτρέτο του Στέφανου Κασσελάκη, που διεκδικεί μια θέση στη Βουλή, μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από τη θέση του βουλευτή Επικρατείας, φιλοξενεί το Γερμανικό Δίκτυο Συντακτών RND. «Προκαλώντας έκπληξη, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέλαβε την ηγεσία του αντιπολιτευόμενου ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ο φέρελπις νέος που μεγάλωσε στις ΗΠΑ είναι απλώς θεατής στο Κοινοβούλιο. Και προκειμένου να το αλλάξει, ο 36χρονος συναντά νέα εμπόδια», αναφέρει το RND. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό αποτελεί «μειονέκτημα», διότι δεν έχει «κοινοβουλευτική εντολή» και «μονομαχεί με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη μόνο στα social media. Τώρα από αρχηγός της αντιπολίτευσης εκτός Κοινοβουλίου θέλει να γίνει βουλευτής από την πίσω πόρτα».

Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει τον δρόμο του Κασσελάκη προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλεί το στιλ της ηγεσίας του «αμφιλεγόμενο», διότι πολλοί τον περιγράφουν ως «αυταρχικό». Αναφέρεται στις προσπάθειές του να βελτιώσει τα δημοσκοπικά ποσοστά του μετά το 15% στις ευρωεκλογές, αλλά και στην προσπάθεια εσχάτως να μπει στο Κοινοβούλιο μέσω της διαδικασίας που προβλέπεται με την παραίτηση άλλων ονομάτων που ήταν υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Πριν από τον Κασσελάκη, προηγούνται άλλοι πέντε. Μόνο όταν όλοι αυτοί παραιτηθούν, έρχεται η σειρά του Κασσελάκη», σημειώνει το ρεπορτάζ. Όπως όμως παρατηρεί, δεν θα είναι εύκολη θυσία: «Στην Ελλάδα ένας βουλευτής παίρνει μεικτές αποδοχές 5.135 ευρώ τον μήνα. Με τα επιδόματα γύρω στις 8.000. Λίγοι στον ιδιωτικό τομέα κερδίζουν τόσα. Ελκυστική είναι και η γενναιόδωρη βουλευτική σύνταξη. Πολλοί έλκονται από την πολιτική λόγω χρημάτων». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το εμπόδιο της νομικού Ζωρζέτας Λάλη, «η οποία τώρα στηρίζει τη Νέα Αριστερά».

Deutsche Welle

Exit mobile version