Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

20

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή προσέγγιση μέσω youtube
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή προσέγγιση μέσω youtube

Με φόντο το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, που χωρίζει τη Λευκωσία στα δύο, ο 24χρονος Κύπριος ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου ανήγγειλε τη συνεργασία του με τον Τουρκοκύπριο youtuber Ibrahim Beycanli

Με… βιντεούθκι, όπως χαρακτηριστικά το ονομάζει, που δημοσιοποίησε αυτή την εβδομάδα ο 24χρονος Κύπριος ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου εξείγγειλε τη συνεργασία του με τον Τουρκοκύπριο youtuber Ibrahim Beycanli, ο αυτοαποκαλείται «Urban Cypriot». Η κατά τα άλλα άγνωστη στις λεπτομέρειές της συνεργασία επισφραγίστηκε με μια αγκαλιά στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας που χωρίζει τη Λευκωσία στα δύο. Ο Ibrahim Beycanli, αναφερόμενος στα Kατεχόμενα, μίλησε για τη «βόρεια πλευρά» του νησιού και ο Φειδίας Παναγιώτου, προφανώς για να μη θίξει τον συνεργάτη του, για την «από δω πλευρά». Μίλησαν και οι δύο για αλληλοσκοτωμούς, με τον Beycanli να πιάνει το νήμα από το 1964 και τον Φειδία Παναγιώτου από το 1974, όταν «ο τουρκικός στρατός κατέλαβε το 38% του νησιού».

Οι δύο αυτοανακηρυχθέντες, ως οι πιο διάσημοι Κύπριοι «στο Βορρά και τον Νότο» δεν φαίνεται να έχουν συγκεκριμένο πλάνο δράσης. Εξάλλου, ο Φειδίας Παναγιώτου, μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, είχε πει ότι η φιλοσοφία του είναι «θωρούμε και κάμνουμεν» (βλέπουμε και κάνουμε). Ήδη βέβαια οι «κακεντρεχείς» τονίζουν ότι η εν θέματι συνεργασία δεν έχει πολιτικό πρόσημο, αλλά είναι ξεκάθαρα οικονομική, με στόχο την προσέλκυση νέων followers, με ό,τι μπορεί να σημαίνει για τα εισοδήματα και των δύο από τις πλατφόρμες στις οποίες ανεβάζουν το υλικό που δημιουργούν. Η συγκεκριμένη συνεργασία ξενίζει και για τον πρόσθετο λόγο πως ο Κύπριος ευρωβουλευτής σε πρόσφατες συνεντεύξεις του είχε αποκαλύψει ότι μετείχε σε εκδηλώσεις του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου), το οποίο δεν έχει και την καλύτερη άποψη για τους Τουρκοκύπριους, ενώ αντιτίθεται σε οποιαδήποτε επαφή μαζί τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις