Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

21

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ναυάγιο Παλέρμο: Εντοπίστηκαν δύο ακόμη σοροί
ΚΟΣΜΟΣ

Ναυάγιο Παλέρμο: Εντοπίστηκαν δύο ακόμη σοροί

Στους 3 οι νεκροί, τέσσερα άτομα συνεχίζουν να αγνοούνται

Οι δύτες που ερευνούν το ναυάγιο του πολυτελούς γιοτ που βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας βρήκαν τις σορούς δύο από τους έξι επιβάτες που αγνοούνταν. Την είδηση μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο θέμα. Η πηγή που μίλησε στο πρακτορείο είπε ότι το ένα πτώμα που βρέθηκε ανήκει σε έναν μεγαλόσωμο άνδρα. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα la Repubblica, τα δύο πτώματα βρέθηκαν μέσα στο σκάφος πίσω από δύο στρώματα. Το σκάφος, ιδιοκτησίας της συζύγου του Βρετανού επιχειρηματία τεχνολογίας Μάικ Λιντς, μετέφερε 22 επιβάτες και πλήρωμα και ήταν αγκυροβολημένο κοντά στο Παλέρμο, όταν ανατράπηκε κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας, πριν από την αυγή, τη Δευτέρα (19/8). Οι ομάδες διάσωσης δεν έδωσαν αμέσως τα ονόματα ή το φύλο των πνιγμένων, οι οποίοι είναι το δεύτερο και το τρίτο θύμα του ναυαγίου που βρέθηκαν. Η σορός του μάγειρα του γιοτ, Recaldo Thomas, είχε εντοπιστεί λίγο μετά τη βύθιση του σκάφους.

Ποιοι αγνοούνταν μετά το ναυάγιο του γιοτ τη Σικελία

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα Λιντς, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του Τζούντι Μπλούμερ, ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος στην Clifford Chance που εκπροσωπούσε τον Λιντς, και η σύζυγός του Νέντα Μορβίλο. Νωρίτερα η ιταλική ακτοφυλακή έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από τη συνεχιζόμενη επιχείρηση έρευνας στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας. Οι διασώστες φαίνονται σε ένα ελικόπτερο να πετούν πάνω από την περιοχή στην οποία βυθίστηκε το σκάφος και να χρησιμοποιούν μια τηλεχειριζόμενη συσκευή για να ερευνήσουν τον βυθό. Έχουν περάσει περίπου 56 ώρες από τότε που το πολυτελές ιστιοφόρο ανατράπηκε από την ξαφνική καταιγίδα.

Tα σενάρια γύρω από το μοιραίο δυστύχημα έχουν οδηγήσει τους ειδικούς σε εκτιμήσεις για αίτια της τραγωδίας, ενώ οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης των τεσσάρων αγνοούμενων συνεχίζονται. Η ταχύτητα της βύθισης θα μπορούσε να οφείλεται στην ταχεία εισροή νερού, υποστήριξε νωρίτερα ο πρώην διοικητής του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας, Tom Sharp, μιλώντας στο SkyNews.

Τα σενάρια για τα αίτια της ταχύτατης βύθισης

Πολλοί ειδικοί εξέφρασαν την έκπληξή τους για την ταχύτητα με την οποία βυθίστηκε το ιστιοφόρο, με αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι είχε εξαφανιστεί κάτω από το νερό μέσα σε 60 δευτερόλεπτα. Για να συμβεί αυτό, ο Σαρπ είπε ότι πρέπει να έγινε ένα από τα τρία παρακάτω: «Είτε υπάρχει βλάβη υποβρύχιας βαλβίδας, είτε χτυπάς κάπου και σου ανοίγει μια τρύπα στο σκάφος, είτε καταφέρνεις να δημιουργήσεις συνθήκες όπου το νερό μπορεί να μπει από το πλάι, μέσα από τα φινιστρίνια και μέσα από τις πόρτες του άνω καταστρώματος».

«Και υποψιάζομαι, κάνοντας πάντα μια υπόθεση, ότι αυτό συνέβη σε αυτή την περίπτωση. Υποψιάζομαι επίσης πως το πλοίο δεν ήταν δεμένο όπως θα έπρεπε για πραγματικά κακές καιρικές συνθήκες. Σε αυτό το σημείο μπορεί να έχεις κύματα που σκάνε στο πλάι και νερό μέσα στο σκάφος, το οποίο μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα τη σταθερότητά σου και να το κάνει εκθετικά χειρότερο», υπογράμμισε.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις