Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

26

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κηδεία Αλέν Ντελόν: Η συγκινητική ομιλία του πρώην επισκόπου Ντι Φαλκό
ΚΟΣΜΟΣ

Κηδεία Αλέν Ντελόν: Η συγκινητική ομιλία του πρώην επισκόπου Ντι Φαλκό

Κηδεία Αλέν Ντελόν: Η κηδεία του Αλέν Ντελόν τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο το απόγευμα του Σαββάτου

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία του Αλέν Ντελόν, στο παρεκκλήσι της κατοικίας του, στο χωριό Ντουσί της κεντρικής Γαλλίας, σύμφωνα με την επιθυμία του θρύλου της μεγάλης οθόνης. Στην κηδεία χοροστάτησε ο 82χρονος, πρώην επίσκοπος, Ζαν Μισέλ Ντι Φαλκό, ο οποίος γνώριζε τον Γάλλο ηθοποιό εδώ και πολλά χρόνια. Ο πρώην επίσκοπος, που συνταξιοδοτήθηκε πριν 7 χρόνια, είχε τελέσει το 2017 και την κηδεία της ηθοποιού Μιρέιγ Νταρκ, η οποία υπήρξε σύντροφος του Ντελόν για 15 χρόνια και έζησε μαζί του στο Ντουσί. Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού Τύπου, ο Αλέν Ντελόν είχε δώσει το παρών στην κηδεία της πρώην συντρόφου του, ηθοποιού Μιρέιγ Νταρκ, που τελέστηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 στο Παρίσι και ήταν εκείνη την ημέρα που ζήτησε από τον Ντι Φαλκό να τελέσει και την δική του κηδεία.

Στην επικήδεια ομιλία του ενώπιον των πενήντα προσκεκλημένων ο Ντι Φαλκό αρχικά εξέφρασε την στοργή του στα αγαπημένα πρόσωπα του Αλέν Ντελόν, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 18/8 σε ηλικία 88 ετών. «Σήμερα έχουμε συγκεντρωθεί δίπλα στον Αλέν για να περιβάλλουμε με τη στοργή και την φιλία μας τον Αλέν Φαμπιέν, την Ανούσκα και τον Άντονι, τα παιδιά του καθώς και την οικογένεια. Και δεν ξεχνώ τον σκύλο του, τον Λούμπο, που αγαπούσε πάρα πολύ», είπε ο πρώην επίσκοπος και συνέχισε κάνοντας αναφορά στην επιτυχημένη και μακροχρόνια καριέρα του ηθοποιού στον κινηματογράφο.

«Περισσότερες από εκατό ταινίες… “Ο Γατόπαρδος”, “Ο Ρόκο και τα αδέλφια του”, “Μπορσαλίνο”, “Η πισίνα”, “Ο Σαμουράι” και πολλές άλλες… Και έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 2019, μετά από 60 χρόνια εξαιρετικής καριέρας, εκείνος του οποίου οι ταινίες δεν γνώριζαν σύνορα, για να του απονεμηθεί από τα χέρια της κόρης του Ανούσκα ο Χρυσός Φοίνικας για όλη του την καριέρα! Κανένας δεν μπόρεσε να ξεχάσει τα συναισθήματά του εκείνη τη στιγμή», ανέφερε ο πρώην επίσκοπος. Τον Μάιο του 2019 ο Αλέν Ντελόν είχε παραλάβει με δάκρυα στα μάτια τον Χρυσό Φοίνικα από τα χέρια της 33χρονης κόρης του, Ανούσκα. O θρύλος του γαλλικού και του ευρωπαϊκού κινηματογράφου δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του από την αρχή της βραδιάς και όταν κλήθηκε να ανέβει στη σκηνή ξέσπασε σε δάκρυα λέγοντας: «Ποτέ δεν έχω ξανακλάψει μπροστά σε τόσους πολλούς ανθρώπους».

«Δεν υπάρχει χώρος VIP στον παράδεισο»

Συνεχίζοντας την επικήδεια ομιλία του, ο πρώην επίσκοπος Ντι Φαλκό αναφέρθηκε στην σχέση του Αλέν Ντελόν με τον θάνατο και με την πίστη στον θεό. «Πιστεύεις στον θεό, δεν πιστεύεις πια σε αυτόν και όταν έχεις μεγάλα προβλήματα, προσεύχεσαι έτσι κι αλλιώς…», τόνισε ο Ντι Φαλκό και υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους πως όλοι είναι ίσοι ενώπιον του θεού ενώ τόνισε ότι στον παράδεισο δεν υπάρχει χώρος VIP. Ο Ντι Φαλκό ολοκλήρωσε τον επικήδειο λόγο του λέγοντας μπροστά στους 50 προσκεκλημένους: «Αλέν, ο Χριστός σε αγαπάει». Ο Αλέν Ντελόν τάφηκε στο κτήμα του στο Ντουσί, κοντά στους τάφους των 35 σκύλων του, που τους είχε σαν παιδιά του, όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του. Πριν αρχίσει η κηδεία του ηθοποιού, που πραγματοποιήθηκε στις 4 (τοπική ώρα) το απόγευμα του Σαββάτου 24|8, εκατό περίπου θαυμαστές του είχαν συγκεντρωθεί στην σιδερένια πύλη της κατοικίας του «La Brûlerie» για να αφήσουν λουλούδια και να αποτίσουν φόρο τιμής στον Αλέν Ντελόν. Οι δύο γιοί του, ο 59χρονος Άντονι και ο 30χρονος ετεροθαλής αδελφός του, Αλέν Φαμπιέν, βγήκαν έξω από την κατοικία και πήγαν να ευχαριστήσουν τους θαυμαστές του πατέρα τους.

Μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, γύρω στις 5 το απόγευμα, οι θαυμαστές του Ντελόν κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του και στη συνέχεια όλοι μαζί τραγούδησαν την επιτυχία «Paroles paroles» που είχαν ερμηνεύσει η Δαλιδά και ο Αλέν Ντελόν το 1973.

Mε πληροφορίες από bfmtv.com / parismatch.com

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις