Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

27

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λογοκρισία και κορονοϊός: Η αποκάλυψη Ζούκερμπεργκ
ΚΟΣΜΟΣ

Λογοκρισία και κορονοϊός: Η αποκάλυψη Ζούκερμπεργκ

«Λάθος που υπέκυψα»

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε πως, μετά από πιέσεις της κυβέρνησης, πήρε λάθος αποφάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο επικεφαλής της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε ότι λυπάται που υπέκυψε στις πιέσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν, όπως λέει, για να «λογοκρίνει» το περιεχόμενο του Facebook και του Instagram κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε επιστολή που απέστειλε σε πρόεδρο επιτροπής της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι κάποιο υλικό -συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας- κατέβηκε το 2021 υπό την πίεση ανώτερων αξιωματούχων. Ο Λευκός Οίκος υπερασπίστηκε τις ενέργειές του, λέγοντας ότι ενθάρρυνε «υπεύθυνες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας».

Ο κ. Ζούκερμπεργκ δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία του «υποβίβασε» για λίγο περιεχόμενο που αφορούσε τον γιο του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, ενόψει των εκλογών του 2020, αφού το FBI προειδοποίησε για «πιθανή ρωσική επιχείρηση παραπληροφόρησης». Αργότερα κατέστη σαφές ότι το περιεχόμενο αυτό δεν αποτελούσε μέρος μιας τέτοιας επιχείρησης, δήλωσε ο κ. Ζούκερμπεργκ, και δεν θα έπρεπε να είχε κατέβει προσωρινά.

Ζούκερμπεργκ: Πήραμε αποφάσεις που ήταν λανθασμένες, θα είμαστε έτοιμοι στο μέλλον

Ο κ. Ζούκερμπεργκ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ενέργειες για τις οποίες εξέφρασε τη λύπη του κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εκείνη την εποχή, η επιχείρησή του αφαιρούσε αναρτήσεις για διάφορους λόγους. Ο κ. Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν αποφάσεις της επιχείρησής του, αλλά ότι η «κυβερνητική πίεση ήταν λάθος». Ο ίδιος συνέχισε: «Κάναμε κάποιες επιλογές που, με το πλεονέκτημα της εκ των υστέρων γνώσης και των νέων πληροφοριών, δεν θα κάναμε σήμερα». Ο κ. Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι ο ίδιος και η Meta θα είναι έτοιμοι να «αντεπιτεθούν» αν συμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Η επιστολή του απευθυνόταν στον Τζιμ Τζόρνταν, τον πρόεδρο της δικαστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία διερευνά το περιεχόμενο στις διαδικτυακές πλατφόρμες. Οι Ρεπουμπλικάνοι δήλωσαν ότι η επιστολή ήταν μια «μεγάλη νίκη για την ελευθερία του λόγου».

Σε δήλωση που εξέδωσε στον ιστότοπο Politico, ο Λευκός Οίκος ανέφερε: «Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη και συνεπής: πιστεύουμε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας και άλλοι ιδιωτικοί φορείς θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις επιπτώσεις που έχουν οι ενέργειές τους στον αμερικανικό λαό, κάνοντας παράλληλα ανεξάρτητες επιλογές σχετικά με τις πληροφορίες που παρουσιάζουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις