Τροχαία στην Κρήτη: Μόλις μια συσκευή ανίχνευσης αλκοόλ διαθέτει η Τροχαία Χανίων

ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία στην Κρήτη: Μόλις μια συσκευή ανίχνευσης αλκοόλ διαθέτει η Τροχαία Χανίων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μάστιγα τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη

29.08.2024 | 14:53

Βαρύτατος είναι κάθε χρόνο ο φόρος αίματος στους δρόμους της Κρήτης, τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Οικογένειες η μία μετά την άλλη θρηνούν τους αγαπημένους τους που χάνουν μοιραία τις ζωές τους στην άσφαλτο. Τα θανατηφόρα περιστατικά εντείνουν την ανησυχία για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη, καθώς τα ατυχήματα αυξάνονται και η κατάσταση είναι κρίσιμη. Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους στους δρόμους του νησιού 41 άνθρωποι ενώ πέρυσι ο  τραγικός απολογισμός που καταγράφηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ήταν 39. Από τη μια η έλλειψη οδηγικής παιδείας και η κακή νοοτροπία που συνεχίζει να διακατέχει πολλούς οδηγούς και από την άλλην οι ελλιπείς υποδομές ενός οδικού άξονα που είναι γερασμένος και ήδη κορεσμένος αποτελούν τις βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων.

Θλιβερό είναι το γεγονός ότι σε διάστημα λίγων εβδομάδων πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στα Χανιά με την  πιο πρόσφατη τραγωδία να σημειώνεται σήμερα (29/08) τα ξημερώματα με ένα 18χρονο αγόρι από την Αλβανία να προστίθεται στον ήδη αυξημένο αριθμό των θυμάτων της ασφαλτου.  Το θανατηφόρο τροχαίο έλαβε χώρα στα Τσικαλαριά Χανίων όταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μια μοτοσικλέτα στην οποία ήταν συνεπιβάτης ένας 18χρονος εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα ο νεαρός να “καρφωθεί” πάνω σε πινακίδα που βρισκόταν δίπλα σε στάση λεωφορείου. Ελαφρά ωστόσο τραυματίστηκε ο οδηγός της μηχανής, ένα αγόρι 18 ετών. Στο σημείο βρέθηκε άμεσα ασθενοφόρο με πλήρωμα του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του στο νοσοκομείο Χανίων. Δυστυχώς και παρά τις προσπάθειες των γιατρών στα ΤΕΠ του νοσοκομείου για να τον επαναφέρουν, ο νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Μια εβδομάδα νωρίτερα ένας 33χρονος δικυκλιστής έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρο τροχαίο στον Αλικιανό Χανίων όταν η μηχανή του προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολόνα ρεύματος. Θρήνος και οδύνη επικρατεί στα Χανιά με τον πρόσφατο χαμό των τριών νέων παιδιών ηλικίας 15,19 και 20 ετών   που σκοτώθηκαν στο ΒΟΑΚ στο ύψος του Γαλατά στις 17 Αυγούστου, έπειτα από την σφοδρή μετωπική σύγκρουση που είχε το όχημα τους με ένα μικρό τουριστικό λεωφορείο. Με αυτά τα τραγικά γεγονότα, ο απολογισμός των θυμάτων από τροχαία στους δρόμους της Κρήτης ανέρχεται ήδη σε 41,  ξεπερνώντας τους αριθμούς της περσινής χρονιάς. Τα νούμερα είναι απογοητευτικά και δείχνουν με τον πιο σκληρό τρόπο ότι ο  ΒΟΑΚ και οι υπόλοιποι δρόμοι του νησιού δεν πληρούν καμία σύγχρονη προδιαγραφή ασφαλείας. Για τον λόγο αυτό είναι αναγκαίο να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

 

Ετικέτες
Exit mobile version