Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

01

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Famagusta Netflix: Έντονη διαμαρτυρία του Ομέρ Τσελίκ για την προβολή της σειράς
ΚΟΣΜΟΣ

Famagusta Netflix: Έντονη διαμαρτυρία του Ομέρ Τσελίκ για την προβολή της σειράς

Famagusta Netflix: Χαρακτήρισε το Famagusta ως «μια σειρά που διαστρεβλώνει την Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο και κάνει προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής πλευράς»

Την ενόχλησή του για την προβολή του Famagusta στο Netflix, εξέφρασε μέσω ανάρτησής του στα social media, ο Ομέρ Τσελίκ. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ανάρτησή του μιλά φανερά ενοχλημένος για διαστρέβλωση της «Ειρηνευτικής Επιχείρησης», όπως χαρακτηρίζει η τουρκική πλευρά την εισβολή στην Κύπρο, αλλά και για προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής πλευράς μέσα από τη σειρά «Famagusta».

«Το γεγονός ότι μια σειρά που διαστρεβλώνει την Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο και κάνει προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής πλευράς θα μεταδίδεται σε κινηματογραφική πλατφόρμα από τις 20 Σεπτεμβρίου είναι πολύ ανησυχητικό. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η επέμβαση που έφερε την ειρήνη και καθιέρωσε τη δικαιοσύνη στοχοποιείται από την ελληνική προπαγάνδα. Η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο, ο ηρωικός Τούρκος στρατιώτης, η ειρήνη και η δικαιοσύνη δεν μπορεί να στοχοποιούνται μέσα από αυτή τη σειρά», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του, στην πλατφόρμα Χ.

Την ενόχλησή του ωστόσο για την είσοδο της σειράς στην διεθνή πλατφόρμα εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας. «Η εν λόγω παραγωγή αγνοεί τα ιστορικά γεγονότα, διαστρεβλώνει την Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση μέσα από ελληνικές θέσεις και δυσφημεί άδικα τον Τούρκο στρατιώτη που έφερε την ειρήνη στο νησί», αναφέρει στη δική του ανάρτηση. Τέλος, αναφέρει μεταξύ άλλων πώς είναι «απαράδεκτο για μια πλατφόρμα όπως το Netflix, η οποία απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, να παρουσιάζει ιστορικά γεγονότα διαστρεβλώνοντάς τα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις