Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

02

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καφές στο αυτοκίνητο πρόστιμο ΚΟΚ: Τι ισχύει τελικά
ΕΛΛΑΔΑ

Καφές στο αυτοκίνητο πρόστιμο ΚΟΚ: Τι ισχύει τελικά

Καφές στο αυτοκίνητο πρόστιμο ΚΟΚ: Η απάντηση της Δημογλίδου

Τελικά μπορούμε να πίνουμε καφέ μέσα στο αυτοκίνητο όταν οδηγούμε ή κινδυνεύουμε με πρόστιμο; Σε αυτή την ερώτηση κλήθηκε να απαντήσει η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega. Οι παρουσιαστές Ιορδάνης Χασαπόπουλος και Ανθή Βούλγαρη ρώτησαν την κυρία Δημογλίδου τι ακριβώς ισχύει για τον καφέ κατά τη διάρκεια της οδήγησης και αν πέφτει πρόστιμο, καθώς το θέμα έχει γίνει viral στα social media. Από την πλευρά της η κυρία Δημογλίδου απάντησε «έχει γίνει πολύς λόγο γι αυτό το πράγμα. Η διάταξη του ΚΟΚ αναφέρει πως ο οδηγός δεν πρέπει να απασχολεί τα χέρια του με οτιδήποτε άλλο τη στιγμή που οδηγεί. Τα χέρια πρέπει να είναι στο τιμόνι και η προσοχή του φυσικά στο δρόμο.

Οτιδήποτε απασχολεί είτε είναι κινητό, είτε κάτι άλλο, είτε είναι ο καφές. Εχει γίνει πολύς λόγος για τον καφέ. Δεν είναι καινούργια διάταξη, αν ένας όμως οδηγεί και κρατά συνεχώς στο ένα χέρι ένα ποτήρι με καφέ καταλαβαίνεται πως δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στην οδήγηση και να ανταποκριθεί σε κάτι έκτακτο». Σημειώνεται πως στην παράγραφο δύο (2) του άρθρου 13 ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας υποχρεώνει τους οδηγούς των οχημάτων να έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιούν απρόσκοπτα τους αναγκαίους σε κάθε περίσταση χειρισμούς. Το διοικητικό πρόστιμο είναι 100 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδηγός οδηγού για 30 ημέρες.

woman sitting on front of vehicle

Δημογλίδου: Δεν νομίζω πως υπάρχει πολίτης που έχει λάβει τέτοια κλήση

Στην ερώτηση «αν πάρει ο οδηγός μία τζούρα από το καφέ θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 100 ευρώ;», η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε ξεκάθαρα «Κ.Χασαπόπουλε δεν νομίζω πως υπάρχει πολίτης που έχει λάβει τέτοια κλήση. Είναι υπερβολικό αυτό που αναφέρεται. Σημασία έχει να μην απασχολούμε τα χέρια μας την ώρα που οδηγούμε. Μάλιστα η κυρία Δημογλίδου πρόσθεσε «δεν έχει αλλάξει κάτι για την ελληνική αστυνομία, οι ίδιες κλήσεις καταγράφονται και τώρα. Αυτό που ξεκαθαρίζω είναι πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να απασχολούμε τα χέρια μας με κάτι άλλο όταν οδηγούμε».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις