Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

03

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γιατί δε χάνω άλλο βάρος: Οι 2 αλλαγές που πρέπει να κάνετε αν νιώθετε ότι έχει «κολλήσει» η ζυγαριά
PLUS

Γιατί δε χάνω άλλο βάρος: Οι 2 αλλαγές που πρέπει να κάνετε αν νιώθετε ότι έχει «κολλήσει» η ζυγαριά

Γιατί δε χάνω άλλο βάρος: Η διαιτολόγος Βικτόρια Τέιλορ μιλώντας στο British Heart Foundation εξηγεί τι συμβαίνει

Για όσους ξεκινούν ένα ταξίδι απώλειας βάρους, ίσως να γνωρίζουν τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν. Τα κιλά φαίνεται να χάνονται αβίαστα στην αρχή, αλλά στη συνέχεια δεν είναι όλα τόσο εύκολα.  Αν έχετε φτάσει σε αυτό το στάδιο, μην απογοητεύεστε. Η διαιτολόγος Βικτόρια Τέιλορ μιλώντας στο British Heart Foundation εξηγεί τι συμβαίνει και δίνει συμβουλές για το πως να προχωρήσετε αν νιώθετε ότι έχετε «κολλήσει». «Όταν αρχίσετε να χάνετε βάρος, θα δείτε ότι χάνετε πολύ τις πρώτες εβδομάδες γιατί το σώμα σας καταναλώνει την ενέργεια που έχει αποθηκεύσει για καύσιμο η οποία προκαλεί την απώλεια νερού από το σώμα. Μετά από αυτό το στάδιο η απώλεια βάρους τείνει να σταθεροποιοείται με πιο αργό ρυθμό. Μια υγιής απώλεια βάρους μετά από αυτό το αρχικό στάδιο είναι συνήθως το πολύ περίπου 500 γραμμάρια κιλά έως 1 κιλό την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να σας απογοητεύσει σε σύγκριση με το ποσό βάρους που χάσατε την πρώτη ή την δεύτερη εβδομάδα». Η Βικτόρια επεσήμανε ότι ενώ πολλοί οραματίζονται την απώλεια βάρους ως μια σταθερή εξέλιξη, η πραγματικότητα δεν είναι πάντα έτσι – οι διακοπές, τα σημαντικά γεγονότα της ζωής κ.α θα μπορούσαν να διαταράξουν την πρόοδο σας. Παράλληλα εξήγησε: «Όταν χάνεις βάρος, χρειάζεσαι λιγότερη ενέργεια (λιγότερες θερμίδες) για να διατηρήσεις μικρότερη μάζα σώματος. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που μπορεί να σταματήσεις να χάνεις βάρος.

Οι δύο αλλαγές που πρέπει να κάνετε

«Για να αρχίσετε να χάνετε βάρος ξανά, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε περαιτέρω αλλαγές στους τύπους ή τις ποσότητες των τροφών που καταναλώνετε.

Κατανάλωση περισσότερων χορταστικών τροφών

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την κατανάλωση περισσότερων χορταστικών τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη και τη μείωση των μερίδων φαγητού στο πιάτο σας.

Αύξηση δραστηριότητας

Αυξήστε επίσης τα επίπεδα δραστηριότητάς σας, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της απώλειας βάρους». Τέλος, πρότεινε μια πρακτική μέθοδο παρακολούθησης της προόδου. Συμβουλεύει: «Σκεφτείτε να κρατήσετε ένα ημερολόγιο με τα τρόφιμα που καταναλώνετε και δραστηριοτήτων για μερικές ημέρες. Χρησιμοποιήστε το για να εντοπίσετε μικρές, βιώσιμες αλλαγές που λειτουργούν για εσάς».

Πηγή: Bovary 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις