Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Ο άνδρας με τα χίλια παιδιά»: Ο Τζόναθαν Μέιγερ προσέφυγε κατά του Netflix
ΚΟΣΜΟΣ

«Ο άνδρας με τα χίλια παιδιά»: Ο Τζόναθαν Μέιγερ προσέφυγε κατά του Netflix

Σύμφωνα με το Netflix, ο 43χρονος έχει αποκτήσει 3.000 παιδιά, αριθμό τον οποίο ο ίδιος αμφισβητεί

Ο Ολλανδός που ισχυρίζεται ότι απέκτησε 550 παιδιά μέσω δωρεάς σπέρματος, απείλησε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Netflix για τη σειρά – ντοκιμαντέρ «Ο άνδρας με τα χίλια παιδιά». Ο Τζόναθαν Μέιγερ,  ο οποίος σημειώνεται πώς αρνήθηκε να συμμετάσχει στο «Ο άνδρας με τα χίλια παιδιά», μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση NPO1ανέφερε πως η σειρά – ντοκιμαντέρ δεν βασίστηκε σε ακριβή στοιχεία. Σύμφωνα με την παραγωγή του Netflix, ο 43χρονος έχει αποκτήσει έως και 3.000 παιδιά, αριθμό τον οποίο αμφισβητεί ο ίδιος.

«Τα 550 είναι ο αριθμός που γνωρίζω μετά βεβαιότητας. Όλα τα υπόλοιπα είναι εικασίες. Για αυτόν τον λόγο προσφεύγω στη δικαιοσύνη, για να πολεμήσω τα ψέματα» και να αποσυρθεί το ντοκιμαντέρ από την πλατφόρμα, ξεκαθάρισε.

Το 2023 δικαστήριο του απαγόρευσε να συνεχίσει να δωρίζει σπέρμα

Το 2023 ένα δικαστήριο του απαγόρευσε να συνεχίσει να δωρίζει σπέρμα, καθώς οι κατευθυντήριες οδηγίες των ολλανδικών κλινικών θέτουν όριο τα 25 παιδιά ανά δωρητή, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα μελλοντικής αιμομιξίας και να αποφευχθούν τα ψυχολογικά προβλήματα των παιδιών που θα αποκτηθούν με αυτόν τον τρόπο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο «υπερδωρητής» σκόπιμα παραπλάνησε τους μελλοντικούς γονείς για τον αριθμό των παιδιών που έχει ήδη αποκτήσει στο παρελθόν και αυτό θέτει σε κίνδυνο τα ίδια τα παιδιά. Ο Τζόναθαν Μέιγερ υποστήριξε ότι το ντοκιμαντέρ τον παρουσιάζει κακοπροαίρετο και ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντι στα παιδιά και τους γονείς τους «τα οποία σύρθηκαν σε μια εντυπωσιοθηρική ταινία που τους προκαλεί ζημιά, επειδή τα αναγνωρίζουν στον δρόμο». Παράλληλα, αναφέρει ότι σταμάτησε τις δωρεές σπέρματος το 2019, αλλά κάνει κάποιες εξαιρέσεις για τις οικογένειες που έχουν ήδη αποκτήσει παιδί με δικό του σπέρμα και θέλουν ένα δεύτερο ή και τρίτο. Προσφεύγοντας κατά της πλατφόρμας θέλει «να προστατεύσει τα παιδία από την πρόθεση των μέσων ενημέρωσης να τα μετατρέψουν σε θέαμα», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / AFP
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις