Καιρός Σαββατοκύριακο: Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Σαββατοκύριακο: Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Έρχεται κακοκαιρία: Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες Παρασκευή και Σάββατο -Νέο κύμα από την επόμενη εβδομάδα

05.09.2024 | 15:53

Για κακοκαιρία με αρκετές βροχές κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι, η οποία θα πλήξει τη χώρα από αύριο μέχρι και την Κυριακή. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, αναμένεται και ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, από την επόμενη εβδομάδα, από τα δυτικά, το οποίο θα φέρει πάλι έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχές, καταιγίδες ακόμη και χαλάζι.

Μαρουσάκης: Διήμερο με έντονα καιρικά φαινόμενα -Πότε έρχεται νέο κύμα

Διαταραχή στη μέση ατμόσφαιρα από τα βόρεια-βορειοδυτικά Βαλκάνια αναμένεται να επηρεάσει αύριο τον καιρό της χώρας μας, καθώς αυτή θα κινηθεί προς τα νοτιοανατολικά, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος του OPEN, από αύριο ανοίγεται ένα διήμερο με βροχές και καταιγίδες, με τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, τα οποία πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και κεραυνούς. Την Παρασκευή κοντά στο μεσημέρι θα αρχίσει να επηρεάζεται η βορειοδυτική χώρα (βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Μακεδονία) με έντονες βροχές – καταιγίδες φαινόμενα τα οποία είναι σε θέση σε τοπικό επίπεδο να προκαλέσουν και προβλήματα. Μέχρι το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν κι άλλες περιοχές προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Στην συνέχεια, το Σάββατο αναμένεται η κορύφωση του κύματος κακοκαιρίας, όπου κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα συναντήσουμε έντονα φαινόμενα προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα και βαθμιαία θα εξαπλωθούν δυτικότερα και νοτιότερα.

Την Κυριακή ο άστατος καιρός θα επιμείνει με ηπιότερα και μικρότερης διάρκειας φαινόμενα, τα οποία θα ξεκινήσουν από το δυτικό-βορειοδυτικό Αιγαίο και προς το απόγευμα θα επηρεάσουν εσωτερικές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού και με έμφαση ορεινές – ημιορεινές περιοχές.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, από τη Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας και από τα δυτικά.

Ζιακοπούλου: Κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει από αύριο τη χώρα

Η Νικολέττα Ζιακοπούλου μίλησε σχετικά με την κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες. Όπως αναφέρει η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα, με κάποιες μεμονωμένες μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν ιδιαίτερα, καθώς μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Αργά το μεσημέρι αναμένεται ο υδράργυρος να ανέλθει στους 30-32 ακόμη και τοπικά στους 35 βαθμούς Κελσίου. Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα διατηρηθεί κοντά στους μέσους όρους για την εποχή. Από αύριο, Παρασκευή, περιμένουμε κάποια πιο ισχυρά φαινόμενα το πρωί κυρίως στο Ιόνιο, ενώ το μεσημέρι με απόγευμα το κύμα αστάθειας θα επεκταθεί και στα ορεινά της Μακεδονίας. Το Σάββατο θα σημειωθούν παρωδικές βροχές σε Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία και Εύβοια, ενώ την Κυριακή αναμένεται να περιοριστούν τα φαινόμενα.

Η κ. Ζιακοπούλου τόνισε ότι είναι πιθανόν από τη νέα εβδομάδα να έρθει και δεύτερο κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία, που θα φέρει βροχές και άστατα καιρικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στο Ιόνιο και στην Ήπειρο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανόν πρόσκαιρα να είναι έντονα, από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια το μεσημέρι – απόγευμα, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 31 με 33 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 33 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32 με 34 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/9

Στα ανατολικά ηπειρωτικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Exit mobile version