Μυστικά για ευτυχισμένες σχέσεις: Ο κανόνας 2-2-2

PLUS

Μυστικά για ευτυχισμένες σχέσεις: Ο κανόνας 2-2-2

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον «κανόνα» που θα αναθερμάνει τη σχέση σου

06.09.2024 | 13:05

Οι σχέσεις είναι ένα περίπλοκο – αλλά γεμάτο χαρά – κεφάλαιο, το οποίο όλοι ανοίγουμε χωρίς να έχουμε οδηγίες χρήσης. Κι ενώ οι συμβουλές των παλιότερων, τις περισσότερες φορές, αποδεικνύονται σοφές, υπάρχουν ζευγάρια που δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν μαζί, ακολουθώντας έτσι χωριστά μονοπάτια. Τον τελευταίο καιρό, κάνει τον γύρο του διαδικτύου ο κανόνας 2-2-2, ο οποίος απευθύνεται σε όλα τα ζευγάρια που θέλουν να τονώσουν τη σχέση τους και να έρθουν ξανά κοντά με το ταίρι τους. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας πολλές φορές μας παγιδεύουν σε μια ρουτίνα, με αποτέλεσμα να παραμελούμε τους ανθρώπους γύρω μας και να φθείρουμε άθελά μας τη σχέση.

Αυτός ο κανόνας αποτελεί μυστικό των πιο ευτυχισμένων ζευγαριών, τα οποία είδαν τη σχέση τους να αναθερμαίνεται, θέτοντας σε προτεραιότητα ο ένας τον άλλον. Σύμφωνα με τη μέθοδο, τα ζευγάρια είναι απαραίτητο να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί, κάνοντας πράγματα που τους θέτουν εκτός του γνώριμου προγράμματος. Έτσι, καλλιεργούν τη σχέση τους και συζητάνε για όσα τους απασχολούν και δεν έχουν μοιραστεί. Ο κανόνας 2-2-2 περιλαμβάνει τρία πλάνα, τα οποία «σπάνε» τη ρουτίνα των ζευγαριών που είναι πολλά χρόνια μαζί και συμβάλλουν στην ανανέωση της σχέσης. Αυτός ο κανόνας, λοιπόν, λειτουργεί ως εξής: 1) Κάθε δύο εβδομάδες προγραμματίστε μια ημερομηνία για έξοδο 2) Κάθε δύο μήνες κάντε μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο 3) Κάθε δύο χρόνια πηγαίνετε μια εβδομάδα διακοπές.

Να σημειωθεί, πως αυτή η μέθοδος μπορεί να μην ταιριάζει σε όλα τα ζευγάρια, αφού κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ωστόσο μπορείς να βασιστείς επάνω της και να φτιάξεις το πρόγραμμα που σας εξυπηρετεί. Ένα ημερολόγιο θα ήταν πολύ χρήσιμο, ώστε να μην χάνετε τις ημέρες και τα ραντεβού. Ο κανόνας 2-2-2 στοχεύει στο να δώσουμε στη σχέση μας την αξία που της αρμόζει και να τη φροντίσουμε, όπως ακριβώς κάναμε και στην αρχή. Μπορεί τα δεδομένα να είναι διαφορετικά, όμως δεν παύει να χρειάζεται χρόνο, στοργή και αγάπη για να επιβιώσει μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Ετικέτες
Exit mobile version