Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

07

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πυροβολισμοί σε σχολείο: Ένας 15χρονος νεκρός από πυροβολισμούς σε λύκειο του Μέριλαντ
ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί σε σχολείο: Ένας 15χρονος νεκρός από πυροβολισμούς σε λύκειο του Μέριλαντ

Πυροβολισμοί σε σχολείο: Τον σκότωσε 16χρονος σε καβγά

Ένας μαθητής σε λύκειο του Μέριλαντ των ΗΠΑ έχασε τη ζωή του αφού πυροβολήθηκε από έναν άλλο μαθητή κατά τη διάρκεια καυγά την Παρασκευή σε τουαλέτα του σχολείου, ανακοίνωσαν οι αρχές. Ο Γουόρεν Κέρτις Γκραντ, 15 ετών, πέθανε μετά τους πυροβολισμούς στο λύκειο Joppatowne, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Harford, Τζεφ Γκάλερ, σε ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης. Ο καυγάς συνέβη δύο ημέρες αφότου ένας δράστης, τον οποίο οι αρχές αναγνώρισαν ως 14χρονο μαθητή, σκότωσε τέσσερις ανθρώπους σε λύκειο έξω από την Ατλάντα. Στο Μέριλαντ την Παρασκευή, ένας 16χρονος μαθητής, τον οποίο η αστυνομία αναγνώρισε ως τον δράστη, διέφυγε λίγο αργότερα, αλλά συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα σε κοντινή απόσταση.

«Δεν του έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες, αλλά θα του απαγγελθούν, και τη στιγμή που θα προτιμηθούν αυτές οι κατηγορίες ως ενήλικας, θα δώσουμε στη δημοσιότητα το όνομα του υπόπτου», δήλωσε ο Γκάλερ. Ο Γκάλερ δήλωσε επίσης ότι το γραφείο του σερίφη είχε περισσότερες από 10 υποθέσεις από το 2022 «όπου ο ύποπτος ήταν είτε θύμα, είτε μάρτυρας, είτε ύποπτος σε περιστατικό που χειρίστηκε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Χάρφορντ», προσθέτοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Μεμονωμένο περιστατικό

Λίγο μετά τους πυροβολισμούς, το γραφείο του σερίφη ζήτησε από τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή, αλλά τόνισε ότι η αντιπαράθεση ήταν «μεμονωμένο περιστατικό, όχι ενεργός δράστης». Η αστυνομία χρησιμοποιεί συχνά τον όρο «ενεργός δράστης» για να αναφερθεί σε περιπτώσεις όπου ένας δράστης πυροβολεί αδιακρίτως κατά των θυμάτων αντί να στοχεύει κάποιον συγκεκριμένα. Η επίθεση της Τετάρτης στην Τζόρτζια αναζωπύρωσε τη συζήτηση σχετικά με τους νόμους για την ασφαλή φύλαξη των όπλων και έκανε τους γονείς να αναρωτιούνται πώς να μιλήσουν στα παιδιά τους για τους σχολικούς πυροβολισμούς και το τραύμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις