Διατηρούνται μαλακά για μέρες αν αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο
Υλικά
- 8 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 κ. γλ. γλυκού βανίλια
- 1 αυγό
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 3/4 φλ. τσαγιού κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάλτε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 40 δευτερόλεπτα ίσα ίσα για να λιώσει. Δεν θα πρέπει να είναι καυτό -αλλά θα πρέπει να είναι σε υγρή μορφή.
- Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο με τη λευκή και καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τη βανίλια και το αυγό και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν, 10-15 δευτερόλεπτα περίπου (αν χτυπήσετε το αυγό για πολλή ώρα, τα μπισκότα θα γίνουν σκληρά).
- Προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ζυμώσετε τα ψίχουλα σε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ενσωματώστε τα με τα χέρια σας.
- Χωρίστε τη ζύμη σε 12 μεγάλες μπάλες, πατήστε ελαφρώς την καθεμία και τοποθετήστε τη σε ένα ταψί. Ψήστε για 9- 11 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να φαίνονται φουσκωμένα και στεγνά και μόλις να χρυσαφίζουν.
- Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 30 λεπτά περίπου.
- Θα παραμείνουν μαλακά για πολλές μέρες αν διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο.
Ακολουθήστε μας
στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις