Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

13

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση ΠΑΣΟΚ: Ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ΠΑΣΟΚ: Ντέρμπι Ανδρουλάκη – Δούκα

Δημοσκόπηση ΠΑΣΟΚ: Σε τέσσερις Κυριακές οι κάλπες στο ΠΑΣΟΚ - Η μάχη μεταξύ των έξι υποψηφίων είναι «2+2» - Ποιος προηγείται στην πρόθεση ψήφου

Η κούρσα του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε και επισήμως μετά την δημοσιοποίηση της λίστας των 6 υποψηφίων και τα πρώτα ευρήματα της δημοσκόπησης της Realpolls δείχνουν ότι η μάχη για την ηγεσία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει για τις εσωκομματικές εκλογές, η δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Protagon καταδεικνύει ότι οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας είναι οι δύο κύριοι διεκδικητές, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι φαίνεται να ακολουθούν. Ο πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστά 25,6% και 23%, αντίστοιχα και 26,4% με 24,6% μετά την κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην υπουργός και Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με 19,4%, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος ακολουθεί με 18,5%. Οι Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης φαίνεται να μένουν πίσω, με 3,8% και 3,7% αντίστοιχα. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη σύγκρουση μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα, με τη δημοσκόπηση να καταδεικνύει ότι οι δύο υποψήφιοι έχουν παρόμοια δυναμική.

dimoskopisi-pasok-1

Στο ερώτημα «Ποιος από τους υποψηφίους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σας κάνει να αισθάνεστε περισσότερο σίγουροι ότι μπορεί να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση;», ο δήμαρχος Αθηναίων προηγείται με διαφορά 10 μονάδων του κ. Ανδρουλάκη: το 50,6% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο κ. Δούκας (Πίνακας Α) μπορεί να κερδίσει την εξουσία, ενώ για τον κ. Ανδρουλάκη το αντίστοιχο ποσοστό είναι 40,2% (Πίνακας Β).

pasok-kyvernisi-1

Η αναμέτρηση για την τρίτη θέση, ανάμεσα σε Διαμαντοπούλου και Γερουλάνο, επίσης έχει ενδιαφέρον, καθώς σε κάποια σενάρια ένας από αυτούς μπορεί να περάσει στον δεύτερο γύρο.

pasok-b-gyros-1

Η κυρία Διαμαντοπούλου φαίνεται να έχει ισχυρή υποστήριξη από ψηφοφόρους που θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές, ενώ ο Γερουλάνος κερδίζει την υποστήριξη πολιτών που δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για τον δεύτερο γύρο, ο Χάρης Δούκας έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη. Η δημοσκόπηση προβλέπει ένα αμφίρροπο αποτέλεσμα, με τον κ. Δούκα να φαίνεται πιο πιθανός να επικρατήσει σε μια πιθανή αναμέτρηση μεταξύ των δύο. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.108 ατόμων, που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις