Φλερτ στα μπαρ: Ευχαριστώ, δε θα πάρω

PLUS

Φλερτ στα μπαρ: Ευχαριστώ, δε θα πάρω

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Φλερτ στα μπαρ: Υπάρχουν πιο αποτελεσματικές στρατηγικές που μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα να βρείτε ένα ταίρι.

17.09.2024 | 11:28

Μαντέψτε ποιο είναι το χειρότερο μέρος για να βρείτε το ταίρι σας. Δε θέλουμε να σας κρατάμε άλλο σε αγωνία: Είναι το μπαρ. Πολλοί είναι αυτοί που στην αρχή για να βγουν ένα ραντεβού στρέφονται προς τα dating apps. Πριν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πώς το έκαναν; Έβγαιναν σε ένα μπαρ, σε μια προσπάθεια να κάνουν μια γνωριμία που περισσότερο βλέπουμε στις ταινίες, παρά στην πραγματικότητα. Αυτό ακριβώς είναι που δεν πρέπει να κάνουμε, λέει ο Blaine Anderson, ένας σύμβουλος γνωριμιών με έδρα το Όστιν του Τέξας και ιδρυτής του Dating by Blaine.
Γιατί; Γιατί «τα μπαρ και τα κλαμπ είναι κακά μέρη για να γνωρίσεις ανθρώπους», λέει. «Δεν έχετε τίποτα κοινό μαζί τους εκτός από το γεγονός ότι βρίσκεστε στην ίδια τοποθεσία». Άλλοι ειδικοί σε θέματα γνωριμιών και σχέσεων συμφωνούν ότι τα μπαρ τείνουν να είναι ο τόπος συνάντησης για τους ελεύθερους, αλλά συχνά δεν δημιουργούν ουσιαστικές συνδέσεις. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να γνωρίσετε έναν πιθανό σύντροφο, λένε.

«Ο πήχης είναι αρκετά χαμηλός για να πας σε ένα μπαρ»

Το ποτό είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στην κουλτούρα που το να βρίσκονται δύο άνθρωποι στο ίδιο μπαρ μάλλον δεν σημαίνει και πολλά, λέει η Grace Lee, σύμβουλος γνωριμιών με έδρα τη Νέα Υόρκη και ιδρύτρια του A Good First Date. «Η συνάντηση ανθρώπων σε ένα μπαρ είναι πιθανώς ο λιγότερο ενδιαφέρων κοινός παρονομαστής», λέει η ίδια. Ποια ήταν τα βήματα που έπρεπε να κάνετε για να φτάσετε εκεί που βρίσκεστε; Σου αρέσει να πίνεις. Ίσως ζείτε στην περιοχή. Και έχετε αρκετά χρήματα για να αγοράσετε ένα ποτό. Ο πήχης είναι αρκετά χαμηλός για να πας σε ένα μπαρ». Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα μπαρ είναι ένα μέρος για να χαλαρώσουν, αλλά δεν αντικατοπτρίζουν έναν πυλώνα της προσωπικότητάς τους, λέει η Lisa Marie Bobby, ψυχολόγος σχέσεων και ιδρύτρια του Growing Self Counseling & Coaching στο Ντένβερ.

Οι ελεύθεροι εμπλέκονται σε μια λιγότερο από νηφάλια συζήτηση με έναν ξένο και στη συνέχεια εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι δεν έχουν πολλά κοινά εκτός του κοκτέιλ lounge ή ότι η σύνδεση δεν επεκτείνεται πέρα από το συγκεκριμένο περιβάλλον. «Αν εμφανίζεσαι σε μπαρ αλλά δεν θέλεις να χτίσεις μια ζωή γύρω από τη χρήση ουσιών, δεν πρόκειται να γνωρίσεις κάποιον που να σου αρέσει», λέει ο Bobby. Mήπως και εμείς ή κάποιος στον κύκλο μας βασανίζεται από τα ίδια; Τελικά δεν είμαστε οι μόνοι.

«Το ραντεβού, γενικά, είναι ένα παιχνίδι αριθμών εντός ή εκτός των εφαρμογών»

Υπάρχουν πιο αποτελεσματικές στρατηγικές που μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα να βρείτε ένα ταίρι. Ξεκινήστε με το να φτιάξετε ένα πρόγραμμα που να αντικατοπτρίζει τις αξίες, τα ενδιαφέροντα και τα πάθη σας, λέει ο Bobby. «Αν ζείτε μια ζωή για την οποία αισθάνεστε καλά και βάζετε τον εαυτό σας σε αυτές τις καταστάσεις, θα συναντήσετε ανθρώπους που είναι κατά βάση αρκετά συμβατοί μαζί σας», λέει. Εάν ο χρόνος που περνάτε χρόνο στην ύπαιθρο είναι σημαντικός για εσάς, γραφτείτε σε μια ομάδα πεζοπορίας. Αν η δοκιμή νέου φαγητού είναι μια εμπειρία που εκτιμάτε, παρακολουθήστε φεστιβάλ φαγητού. Επίσης, δεν πρέπει να παρευρίσκεστε σε εκδηλώσεις ή συναντήσεις συλλόγων με μοναδικό στόχο να γνωρίσετε ένα ρομαντικό ενδιαφέρον, λέει η Lee.

«Ας πούμε ότι πηγαίνετε σε μια διάλεξη για ένα συγκεκριμένο θέμα που σας ενδιαφέρει πραγματικά – όλοι όσοι βρίσκονται σε εκείνη την αίθουσα θα είναι σημαντικοί», λέει η Lee. «Κάνοντας μια σύνδεση με κάποιον συνδέεστε ξαφνικά με το σύμπαν των ανθρώπων του. Δεν βρίσκεσαι εκεί για να γνωρίσεις τον «Έναν». Είσαι εκεί για να γνωρίσεις ενδιαφέροντες ανθρώπους με τους οποίους έχεις πολλά κοινά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάτι άλλο». Αυτή είναι η κυρίαρχη μέθοδος που χρησιμοποιούν οι singles για να βρουν το ταίρι τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το The Knot. Σχεδόν τα δύο τρίτα, το 62%, των ζευγαριών γνωρίστηκαν μέσω φίλου ή είχαν κοινούς φίλους. Είναι επίσης σημαντικό να «βγάζεις» τον εαυτό σου έξω περισσότερο από όσο σου φαίνεται φυσικό, λέει η Blaine Anderson.

Είναι επίσης ένα παιχνίδι αναμονής, κάτι στο οποίο έχουμε λιγότερη εξοικείωση. «Πολλές πτυχές της ζωής μας έχουν γίνει πολύ βολικές,» λέει. «Μπορούμε να πατήσουμε ένα κουμπί και το φαγητό φτάνει στην πόρτα μας. Όλοι είμαστε συνηθισμένοι στην άμεση ικανοποίηση…». Αν ασχολείσαι με δραστηριότητες που αντικατοπτρίζουν τις βασικές σου αξίες και είσαι ανοιχτός σε καινούργιες γνωριμίες, είναι πιο πιθανό να βρεις ένα ταίρι από το να πηγαίνεις απλώς στο αγαπημένο σου μπαρ – και λιγότερο πιθανό να ξανακατεβάσεις εκείνη την εφαρμογή ραντεβού.

Πηγή: CNBC
Ετικέτες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Exit mobile version