Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

05

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ταϊλάνδη πλημμύρες: Περίπου 100 ελέφαντες διασώθηκαν
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη πλημμύρες: Περίπου 100 ελέφαντες διασώθηκαν

Δραματικά βίντεο από το Elephant Nature Park

Κατακλυσμιαίες πλημμύρες σάρωσαν την Πέμπτη ένα δημοφιλές καταφύγιο ελεφάντων στη βόρεια Ταϊλάνδη, σκοτώνοντας δύο ελέφαντες και αναγκάζοντας την εκκένωση περίπου 100 άλλων μαζί με δεκάδες τουρίστες, εν μέσω επειγουσών εκκλήσεων για βοήθεια. Δραματικά βίντεο και εικόνες από το Elephant Nature Park κοντά στην πόλη Τσιάνγκ Μάι έδειξαν δεκάδες ελέφαντες να περνούν μέσα από νερό μέχρι την κοιλιά για να βρουν ασφάλεια σε ψηλότερο σημείο.

«Ήταν η μεγαλύτερη εκκένωση που έχουμε κάνει ποτέ για να σώσουμε τις ζωές τους, η στάθμη του νερού ανέβηκε ραγδαία», δήλωσε στο CNN ο ιδρυτής του Elephant Nature Park, κάνοντας λόγο για τις πιο σοβαρές πλημμύρες που έχει βιώσει ποτέ το πάρκο. Βίντεο κατέγραψε το προσωπικό του πάρκου να φωνάζει «πάμε, πάμε, συνεχίστε», καθώς ωθούσαν τους ελέφαντες να βγουν από τα κλουβιά τους και να περάσουν μέσα από τα νερά.

Η βόρεια Ταϊλάνδη έχει υποστεί σοβαρές πλημμύρες και κατολισθήσεις τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των καταρρακτωδών βροχών που έφερε ο τυφώνας Γιαγκί, η ισχυρότερη καταιγίδα της Ασίας φέτος, η οποία άφησε δεκάδες νεκρούς καθώς σάρωσε την περιοχή στα μέσα Σεπτεμβρίου. Οι αρχές στο Τσάινγκ Μάι, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ταϊλάνδη, έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για πιθανές πλημμύρες, καθώς η στάθμη των υδάτων κατά μήκος του ποταμού Πινγκ, που διασχίζει την πόλη, φτάνει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις