Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

16

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Όλοι έφυγαν μετά τη δολοφονία του Νασράλα» λέει μέλος της Χεζμπολάχ που συνελήφθη από τους Ισραηλινούς
ΚΟΣΜΟΣ

«Όλοι έφυγαν μετά τη δολοφονία του Νασράλα» λέει μέλος της Χεζμπολάχ που συνελήφθη από τους Ισραηλινούς

Η Μονάδα 504 και οι δραστηριότητές της είναι άκρως απόρρητες

Η ειδική μονάδα πληροφοριών 504 των IDF αποκάλυψε το βράδυ της Τρίτης ότι ένας από τους μαχητές της Χεζμπολάχ που συνέλαβε και ανέκρινε δήλωσε ότι «όλοι έφυγαν… μετά τη δολοφονία του [επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν] Νασράλα». «Δεν είδα κανέναν από αυτούς» πρόσθεσε. Η Μονάδα 504 είναι γνωστή ως η Μοσάντ των IDF και οι δραστηριότητές της είναι άκρως απόρρητες, ενώ ακόμη και το όνομα του ανώτατου διοικητή της δεν αποκαλύπτεται. Οι IDF δήλωσαν ότι βρήκαν τον Wadah Kamal Yunis σε μια σήραγγα της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Είπε ότι τα στρατεύματα των IDF βρήκαν και περικύκλωσαν τη σήραγγα και άρχισαν να την εξερευνούν. Τελικά, οι στρατιώτες των IDF βρήκαν τον Yunis και τον έφεραν στο Ισραήλ για να ανακριθεί από την ειδική μονάδα 504. Αναφερόμενος στις δυνάμεις Radwan της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τη μετάφραση του βίντεο της ανάκρισης που επικαλείται η Jerusalem Post, ο Yunis είπε ότι οι τέσσερις κορυφαίοι διοικητές του, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή ολόκληρης της περιοχής του, έφυγαν όλοι μετά τη δολοφονία του Νασράλα στις 27 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, επιτέθηκε στις ειδικές δυνάμεις Radwan της Χεζμπολάχ «που έχουν χαμηλές θρησκευτικές αρχές, άνθρωποι χωρίς θρησκεία, που εντάχθηκαν για να πληρωθούν χρήματα και έφυγαν επειδή φοβούνται τις ισραηλινές δυνάμεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις