Μανωλικάκης: «Στην Ελλάδα έχουμε τρομερή έπαρση – Αν κάναμε εξαγωγή ύφους θα ήμασταν η πιο πλούσια χώρα»

LIFESTYLE

Μανωλικάκης: «Στην Ελλάδα έχουμε τρομερή έπαρση – Αν κάναμε εξαγωγή ύφους θα ήμασταν η πιο πλούσια χώρα»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ανδρέας Μανωλικάκης: «Αν κάναμε εξαγωγή ύφους και τουπέ θα ήμασταν η πιο πλούσια χώρα»

20.10.2024 | 18:04

O πρώην πρόεδρος, αλλά και δια βίου μέλος, του «Actors Studio» της Νέας Υόρκης, Ανδρέας Μανωλικάκης μίλησε για το επίπεδο της υποκριτικής στην Ελλάδα, αλλά και όχι μόνο. Σε συνέντευξή του στο «Καλύτερα δεν γίνεται», αναφέρθηκε στους ανθρώπους που συνάντησε ως καθηγητής, στα δικά του «άλογα κούρσας» και σε προσωπικές ιστορίες. «Όταν είσαι μέσα σε αυτό το πράγμα, σε απασχολεί η δουλειά που γίνεται. Όταν βλέπεις τους μαθητές σου μπορείς να υπολογίσεις ποιος θα είναι το ”άλογο κούρσας”. Βέβαια κάποιες φορές πέφτεις έξω. Στον Bradley Cooper φαινόταν ότι θα πετύχει, αλλά φυσικά παίζει ρόλο ο παράγοντας τύχη. Είναι άνθρωποι που δεν φαίνονται και ξαφνικά πετάγονται», δήλωσε αρχικά ο Ανδρέας Μανωλικάκης.

Όσον αφορά τους Έλληνες ηθοποιούς, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, ο Ανδρέας Μανωλικάκης σημείωσε πως: «Οι περισσότεροι νομίζουν ότι σε ενάμιση χρόνο θα “την κάνουν”. Απλά να αναφέρω ότι ο Anthony Hopkins ήταν 10 χρόνια “παρκαρισμένος” στο Λος Άντζελες μέχρι να του έρθει η “Σιωπή των Αμνών”». «Στις δραματικές σχολές το επίπεδο δεν είναι καλό και με λένε κακό. Η Ελλάδα δεν συγχωρεί την επιτυχία στο εξωτερικό, δείτε και τον Νανόπουλο -χωρίς να συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί του- που τον στείλανε σε ένα πανεπιστήμιο στις Σέρρες για να τον αποκλείσουν. Έχουμε τρομερή έπαρση, αν η χώρα αυτή έκανε εξαγωγή στο ύφος και στο τουπέ ή στην ξερολιά, θα ήμασταν οι πιο πλούσιοι», τόνισε ο Ανδρέας Μανωλικάκης.

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης άσκησε επίσης δριμεία κριτική στα έργα που ανεβαίνουν στην Επίδαυρο: «Όταν ο Κουν έλεγε ότι τα συστατικά της τραγωδίας είναι το πάθος και η συγκίνηση, δεν μπορούμε να βλέπουμε στην Επίδαυρο μονίμως να μπαίνει ο πρωταγωνιστής με ένα καρπούζι κάτω απ’ τη μασχάλη, να γδύνονται, να πλένονται και να απλώνουν μπουγάδες. Δεν είναι αυτό το αρχαίο δράμα». «Με συγκινούν τα ζώα, τώρα έχω το 4ο λυκόσκυλό μου και έχω υιοθετήσει 9 γάτες. Έχω χάσει και τη μάνα μου και τον πατέρα μου και τον αδελφό μου, αλλά η απώλεια των ζώων ήταν χαρακίρι. Βγάζουν από εμάς την πιο τρυφερή αγάπη που έχουμε. Έβλεπα τον Αλ Πατσίνο στο “Νονό” και μετά από δεκαετίες βρέθηκα στο σπίτι του ως ισάξιο μέλος του Actor’s Studio, να μιλάμε για τις τύχες του οργανισμού», κατέληξε ο Ανδρέας Μανωλικάκης μιλώντας στην κάμερα του Alpha.

 

Exit mobile version