Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική προβάλλει δυναμικά τα εξαιρετικά αγροτοδιατροφικά της προϊόντα στις διεθνείς αγορές»

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική προβάλλει δυναμικά τα εξαιρετικά αγροτοδιατροφικά της προϊόντα στις διεθνείς αγορές»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κίρκη Σιάτη

Ο Περιφερειάρχης Αττικής εγκαινίασε το περίπτερο της Περιφέρειας και συνομίλησε με τους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται και εκτός συνόρων, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Sial Paris 2024

21.10.2024 | 13:06

Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προώθηση των ποιοτικών προϊόντων του λεκανοπεδίου στις διεθνείς αγορές, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε το «παρών» στη μεγάλη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Sial Paris 2024», η οποία πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Εκθεσιακό Πάρκο «Paris Nord Villepinte» και εγκαινίασε το περίπτερο της Περιφέρειας, το οποίο οργανώθηκε σε συνεργασία με την Enterprise Greece. Η «Sial Paris», με ιστορία εξήντα χρόνων και περισσότερους από 265.000 επισκέπτες που προέρχονται από 200 χώρες, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών παγκοσμίως, αποκαλύπτοντας τις τάσεις και καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του μέλλοντος και παρέχοντας πολύτιμες ευκαιρίες για εμπορικές συμφωνίες με εκπροσώπους της παγκόσμιας αγοράς. Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχοντας με δικό της περίπτερο, το οποίο οργανώθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), στοχεύει στην ανάδειξη και προώθηση των ποιοτικών αγροτοδιατροφικών προϊόντων της περιοχής, ενισχύοντας την εξωστρέφεια των εγχώριων επιχειρήσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς: «Η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Sial Paris» αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των προϊόντων μας. Στόχος μας είναι να αναδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία την εξαιρετική ποιότητα και τη μοναδικότητα της αττικής γης και να προωθούμε τα προϊόντα μας σε διεθνείς αγορές που αναγνωρίζουν και εκτιμούν την αυθεντικότητα και τη γαστρονομική αξία. Ανάμεσα στα προϊόντα που ξεχωρίζουν είναι το εκλεκτό ελαιόλαδο, το αρωματικό μέλι, τα περίφημα φιστίκια, τα υπέροχα αρτοσκευάσματα και το θρεπτικό ταχίνι μας. Αυτά τα τοπικά αγαθά, καρποί της παράδοσης και της γης μας, αποτελούν πρεσβευτές της Αττικής σε ένα παγκόσμιο κοινό που αναζητά ποιότητα και αυθεντικότητα.

Η διεθνής αγροτοδιατροφική έκθεση «Sial Paris 2024», προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για νέες συνεργασίες και εμπορικές συμφωνίες υψηλής αξίας. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, συμμετέχουν σημαντικές επιχειρήσεις του Λεκανοπεδίου οι οποίες προβάλλουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, που χαρακτηρίζουν την παραγωγή του λεκανοπεδίου μας. Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει δυναμικά να προβάλλει τα εξαιρετικά προϊόντα της, ενισχύοντας με σχέδιο και στοχευμένες πρωτοβουλίες την επιχειρηματική εξωστρέφεια της περιοχής μας. Με τέτοιες συνεργασίες και συμμετοχές αποδεικνύουμε ότι η Αττική μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στις διεθνείς αγορές, όπως αρμόζει στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Στηρίζουμε έμπρακτα τους παραγωγούς μας, γιατί είμαστε βέβαιοι πως τα προϊόντα μας έχουν τη δύναμη να διακριθούν διεθνώς και να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής εξωστρέφειας».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει σχεδόν με το σύνολο των Ελλήνων επιχειρηματιών, που συμμετέχουν στην έκθεση, με πάνω από 100 περίπτερα και να συζητήσει μαζί τους για τη διεύρυνση των συνεργασιών και των εμπορικών δικτύων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Παρίσι, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ενέργειας Isséane του οργανισμού SYCTOM και το Κέντρο Διαχείρισης Μεταφορών RATP, τα οποία τελούν υπό τη Μητροπολιτική Περιφέρεια του Παρισιού. Τέλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής μετέβη στα γραφεία του Γαλλικού Επιμελητηρίου CCI Paris, όπου είχε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή, αρμόδιο για θέματα διεθνών σχέσεων, Pierre Mongrué. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της Αττικής και του γαλλικού επιχειρηματικού κόσμου, δίνοντας έμφαση στη σύνδεση ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων, καθώς και σε κοινές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Τον κ. Χαρδαλιά στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και ποτών «Sial Paris 2024» συνόδευσαν η Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας Δήμητρα Αγγελάκη Δήμητρα, ο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιάννης Σελίμης, ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Χαλκιάς, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Δημήτρης Ταραζώνας, ο Προϊστάμενος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Σωτήρης Νικολαρόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Χρήστος Γώγος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Βασιλική Σταυρουλάκη, η Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Πολιτικής Όλγα Ζαλούμη, η Σύμβουλος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Βάλια Κακαρούκα και ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της ΕΝΠΕ Βαγγέλης Αλμπάνης.

Exit mobile version