Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία FM» και στην εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές», μίλησε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, απαντώντας στις αιτιάσεις ότι ο Δήμος δεν στηρίζει τους συμβασιούχους. Ο κ. Ρούσσος τόνισε ότι δεν υπάρχει ούτε η νομική ούτε η οικονομική δυνατότητα για έναν Δήμο να ανανεώσει από μόνος του, συμβάσεις εποχικών εργαζομένων ή εργαζομένων των επιδοτούμενων προγραμμάτων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και υπογράμμισε το πάγιο αίτημα προς την Πολιτεία να νομοθετήσει υπέρ της σταθερής και μόνιμης εργασίας και να αλλάξει τη νομοθεσία που διέπει τις προσλήψεις. «Υπάρχουν συμβασιούχοι με συγκεκριμένο πλαίσιο εργασίας, πεντάμηνα ή οκτάμηνα και κάποια στιγμή οι συμβάσεις λήγουν. Δεν υπάρχει τρόπος να ανανεώσει κανένας δήμαρχος μόνος του καμία σύμβαση πεντάμηνης ή οκτάμηνης εργασίας» είπε. Εξήγησε ότι «υπάρχει το πρόγραμμα του πρώην ΟΑΕΔ νυν ΔΥΠΑ 55-67 που δίνει δυνατότητα 1+1 χρόνου απασχόλησης με επιδότηση 75% του μισθού. Είναι λογική απαίτηση, μετά τη λήξη του προγράμματος, αυτή η μισθοδοσία να μεταφερθεί στις πλάτες των Χαλανδραίων πολιτών; Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό. Έχουμε ακόμα τις πεντάμηνες συμβάσεις για την πυροπροστασία. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να ανανεώσει από μόνος του αυτές τις συμβάσεις». Πρόσθεσε ακόμα ότι «ως Δήμος έχουμε στηρίξει εμπράκτως και με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, τους εργαζομένους. Έχουμε υπερασπιστεί εκατοντάδες εργαζομένους στα δικαστήρια και πολλοί από αυτούς έχουν παραμείνει στον Δήμο. Αλλά, υπάρχει ένα όριο στο τι μπορεί να κάνει ένας Δήμος μόνος του. Ο Δήμος θα υποστηρίξει όσους μπορεί να πληρώσει. Δεν μπορεί να διπλασιάσει το προσωπικό που απασχολεί. Δεν μπορεί να το σηκώσει ο δημοτικός προϋπολογισμός και οι πολίτες του Χαλανδρίου. Κάποιοι θεωρούν ότι στις πλάτες των Χαλανδραίων, ο Δήμος Χαλανδρίου θα λύσει το πρόβλημα ανεργίας της χώρας».
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου υπογράμμισε ότι ο Δήμος δεν παραιτείται από το πάγιο αίτημά του προς την Πολιτεία για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού:
«Εμείς ζητάμε από το κράτος να υπάρχει μόνιμη και σταθερή εργασία, να γίνουν οι προσλήψεις με βάση τις ανάγκες που έχει ο κάθε δήμος, να αρθεί η απαγόρευση προσλήψεων, να μοριοδοτηθούν, πιθανόν, αυτοί οι συμβασιούχοι που έχουν μια εμπειρία. Ωστόσο κανένας δήμαρχος και κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να συναινεί στην παραμονή όλων αυτών των ανθρώπων, γιατί δεν μπορεί να καλύψει τη μισθοδοσία τους». Αναφορικά με τις αιτιάσεις περί παράνομης διακοπής του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών σε κάποιους εργαζομένους, ο Δήμαρχος εξήγησε ότι «ο νόμος προσδιορίζει ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται τα βαρέα και ανθυγιεινά. Ένας διοικητικός υπάλληλος, ο οποίος δεν σχετίζεται με τη διαδικασία των βιοαποβλήτων, την ανακύκλωση και τη μεταφόρτωση απορριμμάτων, αλλά απλά βρίσκεται σε ένα χώρο που κινούνται τα απορριμματοφόρα, δεν δικαιούται το ίδιο επίδομα με τους εργαζομένους που μαζεύουν σκουπίδια. Καλά κάνουν και διεκδικούν οι εργαζόμενοι κάτι παραπάνω στο μισθό τους, αλλά ας το ζητήσουν από την κυβέρνηση. Να ξεκαθαρίσει το υπουργείο Εσωτερικών τι γίνεται με τα επιδόματα, μια διαδικασία που εκκρεμεί 3-4 χρόνια τώρα. Οι υπηρεσίες του Δήμου κρίνουν ότι πρέπει να το παίρνουν το επίδομα όσοι ασκούν καθήκοντα στην καθαριότητα, στα βιοαπόβλητα, στην ανακύκλωση, στη μεταφόρτωση απορριμμάτων. Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις και αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κανένας δήμαρχος και κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν κινείται και δεν νομοθετεί μόνο του», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.
Συνέντευξη στον «Επικοινωνία FM»