Ηράκλειο τροχαίο με εγκατάλειψη: Συνελήφθη ο οδηγός

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο τροχαίο με εγκατάλειψη: Συνελήφθη ο οδηγός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Στα χέρια της αστυνομίας και ο συνοδηγός - Το όχημα, κατά πληροφορίες, είναι ανασφάλιστο, ενώ ο νεαρός δεν έχει δίπλωμα

04.02.2025 | 21:57

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο 19χρονος μαθητής ΕΠΑΛ, ο οποίος παρέσυρε και εγκατέλειψε δύο νεαρούς δικυκλιστές στο Ηράκλειο, το βράδυ της Δευτέρας (3/2), στη λεωφόρο Ούλοφ Πάλμε. Ο νεαρός εμφανίστηκε την Τρίτη (4/2) το απόγευμα, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην Τροχαία, συνοδευόμενος από τους γονείς του, οι οποίοι παρέδωσαν στις αρχές το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και ζήτησε συγγνώμη από τους τραυματίες και τις οικογένειές τους. Υποστήριξε ότι επιχείρησε προσπέραση και έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τη μοτοσικλέτα. «Πανικοβλήθηκα, φοβήθηκα ότι θα με χτυπήσουν και έφυγα. Λάθος μου», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Μαζί του συνελήφθη και ο 21χρονος συνοδηγός του, ο οποίος υποστήριξε ότι τον προέτρεπε να σταματήσει και να βοηθήσουν, αλλά ο οδηγός δεν τον άκουσε λόγω πανικού. Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας (3/2), όταν ο 19χρονος έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με διερχόμενη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο νεαροί, 25 και 18 ετών. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε ως αποτέλεσμα οι δύο επιβάτες του δικύκλου να εκτιναχθούν στο οδόστρωμα και να τραυματιστούν σοβαρά. Παρά το μέγεθος του ατυχήματος, ο οδηγός του ΙΧ τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας τους τραυματίες στο σημείο. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τους παρέλαβαν και τους μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο 25χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας νοσηλεύεται με σοβαρότερα τραύματα.

Η ανευθυνότητα του 19χρονου δεν σταματά στην εγκατάλειψη των τραυματιών. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το αυτοκίνητο ήταν ανασφάλιστο, ενώ ο ίδιος δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Το όχημα το είχε αγοράσει πρόσφατα, αλλά η μεταβίβαση δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί. Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη οργή στην τοπική κοινωνία, με πολλούς να ζητούν αυστηρότερες ποινές για οδηγούς που προκαλούν τροχαία και εγκαταλείπουν τα θύματά τους. Η Τροχαία Ηρακλείου συνεχίζει την προανάκριση για να διερευνήσει πλήρως τις συνθήκες του ατυχήματος και να καθοριστούν οι ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων.

Ετικέτες
Exit mobile version