Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στις αιχμές της αντιπολίτευσης για την κυβέρνηση, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια υπονόμευσης της πολιτικής σταθερότητας και εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου. Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΟΡΕΝ, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι έχει στηθεί μια «οργανωμένη επιχείρηση» με στόχο τη δημιουργία κλίματος αμφισβήτησης, την ώρα που η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων. «Έχουμε μια αντιπολίτευση που δεν φέρνει προτάσεις, αλλά παριστάνει τους δικαστές, τους εισαγγελείς και τους πραγματογνώμονες. Χυδαιολογούν, λαϊκίζουν και γεμίζουν την κοινωνία με τοξικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «ο μόνος τους στόχος είναι να πέσει ο Μητσοτάκης». Κατηγόρησε, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ για «χυδαιότητα χωρίς όρια», λέγοντας πως γι’ αυτό «πέφτει 1-2 μονάδες σε κάθε δημοσκόπηση».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα απολογηθεί μόνο στους πολίτες για το έργο της, σημείο προς σημείο, και ξεκαθάρισε ότι για την τραγωδία των Τεμπών τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη. «Η χώρα έχει σταθερή κυβέρνηση. Δεν θα ανεχτούμε σκιές. Θα περιμένουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αντίθετα με εκείνους που τη θέτουν υπό αμφισβήτηση», δήλωσε.
Σφοδρή επίθεση σε Ανδρουλάκη και Φάμελλο
Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανή αμφισβήτηση της Δικαιοσύνης» από ένα κόμμα που «δεν έχει καμία παράδοση στον αντισυστημισμό». Επιτέθηκε, επίσης, στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «ξεπλένει» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι πρώην βουλευτές και υπουργοί του ήταν θύματα της σκευωρίας Novartis. Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν και απέναντι στον Σωκράτη Φάμελλο, σχολιάζοντας ότι τα υπονοούμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου ήταν ακόμα πιο ανεύθυνα από το να ζητήσει ανοιχτά την πτώση της κυβέρνησης. «Όταν κατηγορείς, πρέπει να το πεις ξεκάθαρα. Διαφορετικά, ρίχνεις λάσπη στον ανεμιστήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμά της, παρά τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να την αποσταθεροποιήσει. «Έχουμε εντολή από το 2023 να κυβερνήσουμε και θα το κάνουμε. Θα απαντάμε στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης, αλλά για να τους πάρουμε στα σοβαρά, πρέπει να φέρουν προτάσεις», είπε. Κλείνοντας, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «δεν θα ανεχτεί να σύρεται η χώρα πίσω στις μαύρες σελίδες του παρελθόντος», σημειώνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει σταθερότητα, σχέδιο και ευθύνη απέναντι στους πολίτες».