Το κόκκινο χαλί της Βουλής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το κόκκινο χαλί της Βουλής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Προκλητικός ο Τσίπρας: Ξέχασε τη Μάνδρα και το Μάτι και ζητά δικαιοσύνη για τα Τέμπη

01.03.2025 | 07:58
γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης

Την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την τραγωδία στα Τέμπη για να καταθέσει το δικό του μανιφέστο με αφορμή το κενό που υπάρχει στην αντιπολίτευση, βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας. Προσπαθώντας να καπηλευτεί τις αντιδράσεις της κοινωνίας για Δικαιοσύνη στα Τέμπη, ο Τσίπρας εμφανίζεται σαν να προέρχεται από παρθενογένεση, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα και την κοινή γνώμη. Ο πρώην πρωθυπουργός όμως ξέχασε τις δικές του ευθύνες για τη Μάνδρα και το Μάτι και εμφανίζεται ως ο «τιμωρός» του πολιτικού συστήματος!!! Ο Τσίπρας στο άρθρο που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» υποστηρίζει πως τα συλλαλητήρια είναι «ένα τεράστιο και αποφασιστικό ΩΣ ΕΔΩ απέναντι στη συστηματική φαλκίδευση, διάλυση και αποσταθεροποίηση των πάντων, που χωρίς προσχήματα επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη»! Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας κάνει ό,τι μπορεί για να εργαλειοποιήσει την τραγωδία και να επικαλεστεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δεδηλωμένη.

Στο άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να έχει ζητήσει συγγνώμη για τους νεκρούς στο Μάτι και τη Μάνδρα, γράφει για «τεράστιο λαϊκό κίνημα», κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εξαπολύει «κύμα τρομοκρατίας» για να αποτρέψει ή να αποδυναμώσει «το επερχόμενο λαϊκό κύμα», δείχνοντας ότι ονειρεύεται τις πλατείες των αγανακτισμένων που τον έφεραν στην εξουσία ακούγοντας τα ψέματα για τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης και το σκίσιμο των μνημονίων με έναν νόμο και ένα άρθρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει φανατικούς οπαδούς και περισσότερους ορκισμένους εχθρούς. Και οι δύο πλευρές, αναρωτιούνται, εύλογα, «πού το πάει;» και αν έχει σκοπό να επιστρέψει σε ηγετικό ρόλο στον χώρο της προοδευτικής παράταξης. Όσοι συνομιλούν κατά περιόδους μαζί του, απαντούν σε αυτό το ερώτημα με ένα πλατύ χαμόγελο. Το πολιτικό σκηνικό αυτή τη στιγμή εμφανίζει ένα κενό. Οι κινητοποιήσεις του κόσμου φανερώνουν, επίσης, την αναντιστοιχία στις κοινωνικές διαθέσεις και στη δράση της αντιπολίτευσης, όπως τουλάχιστον πιστεύουν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον προοδευτικό χώρο. Το ερώτημα είναι τι παραπάνω θα προσφέρει ο Τσίπρας από αυτά που… προσέφερε ως πρωθυπουργός; Προφανώς τίποτα!

Ο Φάμελλος έχασε την ευκαιρία: Δεν διέγραψε τον Παππά για τις χυδαιότητές του

Τη μια ευκαιρία μετά την άλλη χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να πείσει ότι έγινε ένα κανονικό κόμμα, που απευθύνεται σε μετριοπαθείς ψηφοφόρους. Ο Σωκράτης Φάμελλος, επηρεασμένος από τους… ταλιμπάν της Κουμουνδούρου, έχασε την ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς προκάλεσε και πάλι αρνητικά σχόλια με την χυδαία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει αργοπορημένη ανακοίνωση και να δηλώνει ότι δεν τον εκφράζει, αλλά δεν τον διέγραψε επιβεβαιώνοντας ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου δεν έχει βάλει μυαλό. Αυτό επιβεβαιώνει γιατί ο Σωκράτης Φάμελλος δεν μπορεί να επιβάλλει την λογική του και ότι δεν ελέγχει το κόμμα για να επιβάλλει τη μετριοπάθεια που επιβάλλουν οι καιροί.

Στην γενικόλογη ανακοίνωσή του, τονίζει πως το σχόλιο του Νίκου Παππά «δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση» το κόμμα και μάλιστα καταδίκασε τους χαρακτηρισμούς του, αλλά μέχρι εκεί. Ούτε διαγραφή, ούτε σκληρή αποδοκιμασία, ούτε τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει ένα κανονικό κόμμα που θα διαγράψει τους χυδαίους και προκλητικούς. Και φυσικά είναι αυτονόητο να επισημάνω ότι όλα αυτά θα τα πληρώσει και πάλι στις εκλογές.

«Κλειδώνουν» τα ονόματα των υπουργών για τον ανασχηματισμό

Μετά τις 13 Μαρτίου θα γίνουν οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον ανασχηματισμό. Πριν από 20 ημέρες σας είχαμε ενημερώσει ότι δεν πάει η Κεραμέως στο Πεντάγωνο. Ο Δένδιας παραμένει στο τιμόνι των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Πρωθυπουργός έχει «κλειδώσει» όλες τις επιλογές. Περιμένει τον κατάλληλο χρόνο για να κουμπώσει το παζλ και να ανακοινωθούν ο αλλαγές.

Η πρώτη είδηση έχει να κάνει με το Υποδομών και Μεταφορών. Σε αντίθεση με ό,τι γράφεται δεξιά και αριστερά τελικά δεν θα σπάσει το υπουργείο. Ακούγεται έντονα ότι ο Στ. Παπασταύρου θα αντικαταστήσει τον Χρ. Σταϊκούρα. Θα αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή υπουργό ο Βασίλης Οικονόμου. Ακούγεται επίσης ότι ο Β. Κικίλιας «κλείδωσε» στο Ναυτιλίας. Πληροφορίες φέρνουν τον πρωθυπουργό να σκέφτεται την αξιοποίηση του Αδ. Γεωργιάδη στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Μ. Βορίδη στο Μετανάστευσης. Στο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ακούγεται έντονα ο Νότης Μηταράκης. Στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Υγείας ακούγεται ότι θα πάει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης του ανασχηματισμού είναι η Παρασκευή 14η Μαρτίου. Μια ημέρα μετά την αλλαγή σκυτάλης στην Ηρώδου Αττικού ο πρωθυπουργός θέλει το νέο κυβερνητικό σχήμα να ορκιστεί από τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα. Η παράδοση παραλαβή των υπουργείων θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο 15-16 Μαρτίου.

Μετά τη Νέα Αριστερά και ο Κασσελάκης του 3% ζητάει πρόωρες εκλογές!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό. Μετά τη Νέα Αριστερά, που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις στο 2%, και ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανος Κασσελάκης, που συγκεντρώνει μόλις 3% στις τελευταίες μετρήσεις, ζήτησε πρόωρες εκλογές! Ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» και μίλησε για το δυστύχημα των Τεμπών, ασκώντας αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση και έλεγε τη μια ασυναρτησία μετά την άλλη. «Τον περασμένο Δεκέμβριο η Κομισιόν ξεκίνησε τη διαδικασία για παραβάσεις απέναντι στην Ελλάδα, γιατί η χώρα μας δεν έχει προσαρμοστεί σε δύο ευρωπαϊκές οδηγίες και πέντε ευρωπαϊκούς κανονισμούς για την ασφάλεια στους σιδηροδρόμους. Εάν μία κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών, τότε πρέπει να φύγει. Γι’ αυτό και ζητάμε εκλογές».

Εκλογές τώρα ζητά η Νέα Αριστερά εκλογές τώρα ζητά και ο Κασσελάκης. Ό,τι να ‘ναι δηλαδή…

Exit mobile version