Βαρβάκειος Καθαρά Δευτέρα: Οι τιμές
Η Καθαρά Δευτέρα συνοδεύεται από το παραδοσιακό σαρακοστιανό τραπέζι, στο οποίο πρωταγωνιστούν φρέσκα θαλασσινά, τουρσί, χαλβάς και φυσικά η λαγάνα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, εκατοντάδες καταναλωτές σπεύδουν από νωρίς το πρωί στη Βαρβάκειο Αγορά της Αθήνας για να προμηθευτούν τα απαραίτητα εδέσματα. Η κεντρική αγορά της πρωτεύουσας, διατηρώντας την παράδοση, λειτούργησε όλη τη νύχτα την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές. Οι πύλες της Βαρβακείου άνοιξαν στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, υποδεχόμενες όσους επιθυμούσαν να εξασφαλίσουν τα σαρακοστιανά τους, ενώ η ιχθυαγορά θα παραμείνει ανοιχτή έως το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Στους πάγκους των καταστημάτων έχουν παραταχθεί κάθε λογής νηστίσιμα προϊόντα, με θαλασσινά, χαλβάδες και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα να κυριαρχούν στις επιλογές των καταναλωτών.
Οι τιμές των προϊόντων φαίνεται να διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά.
Ενδεικτικά:
- Γαρίδα γάμπαρη: 9-10 ευρώ το κιλό
- Κατεψυγμένη κόκκινη γαρίδα: 12 ευρώ το κιλό
- Χταπόδι κατεψυγμένο: 13 ευρώ το κιλό
- Θράψαλα: 7 ευρώ το κιλό
- Σουπιές: 9 ευρώ το κιλό
Η αυξημένη κίνηση στη Βαρβάκειο αποδεικνύει ότι το έθιμο του σαρακοστιανού τραπεζιού παραμένει αναλλοίωτο, με τους καταναλωτές να επιλέγουν προσεκτικά τα προϊόντα τους για να τιμήσουν την παράδοση της Καθαράς Δευτέρας.
