Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

12

Μαρτίου 2025

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Δίκη Μαραντόνα: Στο εδώλιο επτά μέλη της ιατρικής του ομάδας
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δίκη Μαραντόνα: Στο εδώλιο επτά μέλη της ιατρικής του ομάδας

Δίκη Μαραντόνα: Οι κατηγορίες προέκυψαν από ιατρική έκθεση που αναφέρει ότι η ιατρική του ομάδα ενήργησε με "ακατάλληλο, ελλιπή και απερίσκεπτο τρόπο"

Σήμερα ξεκινά στο Μπουένος Άιρες η δίκη των επτά μελών της ιατρικής ομάδας που φρόντιζε τον Ντιέγκο Μαραντόνα, κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2020 από καρδιακή προσβολή, ενώ ανάρρωνε στο σπίτι του μετά από χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο. Οι κατηγορίες προέκυψαν από ιατρική έκθεση που αναφέρει ότι η ιατρική του ομάδα ενήργησε με “ακατάλληλο, ελλιπή και απερίσκεπτο τρόπο”, αγνοώντας προειδοποιητικά σημάδια που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τον θάνατό του.

Στο εδώλιο κάθονται επτά άτομα, μεταξύ των οποίων ο προσωπικός του γιατρός Λεοπόλδο Λούκε, η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, ο ειδικός σε θέματα εξάρτησης Κάρλος Ντίαζ, η γιατρός Νάνσι Φορλίνι, ο συντονιστής της νοσηλευτικής υπηρεσίας Μαριάνο Περόνι, ο νοσηλευτής Ρικάρντο Αλμιρόν και ο γιατρός Πέδρο Πάμπλο Ντι Σπάνια. Μία ακόμη νοσοκόμα, η Γκισέλα Νταχιάνα Μαντρίντ, θα δικαστεί σε ξεχωριστή διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της δίκης, θα παρουσιαστούν περισσότερα από 120.000 μηνύματα και ηχογραφήσεις από την επικοινωνία της ιατρικής ομάδας. Αν και οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης έως 25 έτη. Η υπεράσπιση αναμένεται να επιχειρήσει να αποδείξει ότι ο θάνατος του Μαραντόνα ήταν απρόβλεπτος και δεν μπορούσε να αποφευχθεί. Η δίκη, η οποία θα περιλαμβάνει τρεις ακροάσεις την εβδομάδα, εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις