Ο Εμμανουήλ Καραλής συνεχίζει να πετάει ψηλά και να εντυπωσιάζει! Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ πέρασε ξανά το φράγμα των 6 μέτρων, σημειώνοντας άλμα στα 6.01μ στο Diamond League της Σανγκάης. Ο Καραλής ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα του, περνώντας τα 5.62μ με την πρώτη αποτυχημένη αλλά επιτυχημένα με τη δεύτερη προσπάθεια. Στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό και «καθάρισε» με την πρώτη τα 5.82μ, τα 5.92μ και τα 6.01μ, δείχνοντας σταθερότητα και αυτοπεποίθηση.
Στην ίδια επίδοση (6.01μ) έφτασε και ο κορυφαίος Σουηδός άλτης Μόντο Ντουπλάντις, επίσης με την πρώτη προσπάθεια. Η μάχη των δύο συνεχίστηκε στα 6.11μ, εκεί όπου ο Καραλής είχε τρεις άκυρες προσπάθειες, καταλαμβάνοντας τελικά τη δεύτερη θέση πίσω από τον ασταμάτητο Ντουπλάντις, που πέρασε επιτυχώς και αυτό το ύψος.
Η σημερινή επίδοση του Καραλή επιβεβαιώνει την εξαιρετική του αγωνιστική κατάσταση, καθώς θυμίζουμε πως μόλις στις 22 Μαρτίου 2025 σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ με 6.05μ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού στη Ναντζίνγκ της Κίνας. Ο Έλληνας πρωταθλητής αποδεικνύει ξανά πως ανήκει στην ελίτ του παγκόσμιου επί κοντώ, κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα και την προσμονή για ακόμη μεγαλύτερα άλματα στο άμεσο μέλλον.