Αποτελούν σταθερό «σύμμαχο» κάθε κουζίνας και δεν λείπουν σχεδόν ποτέ από το ψυγείο μιας οργανωμένης νοικοκυράς. Τα λεμόνια, εκτός από τη μοναδική τους γεύση, είναι και απαραίτητα για αμέτρητες συνταγές και χρήσεις στο σπίτι. Το ζητούμενο, όμως, είναι πώς να τα διατηρούμε φρέσκα και ζουμερά για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Σε θερμοκρασία δωματίου, τα λεμόνια μπορούν να κρατήσουν περίπου μία εβδομάδα. Ωστόσο, αν δεν χρησιμοποιούνται καθημερινά, είναι προτιμότερο να φυλάσσονται στο ψυγείο, για να αποφευχθεί το σάπισμα και η αφυδάτωση.
Μια έξυπνη και απλή λύση για παρατεταμένη φρεσκάδα προτείνει η digital creator Έμιλυ Βάγια:
Βυθίστε τα λεμόνια σε ένα μπολ με νερό και φυλάξτε τα στο ψυγείο.
Με αυτόν τον τρόπο, το εξωτερικό τους «σφίγγει» και παραμένουν ζουμερά για εβδομάδες, καθώς το νερό:
-
δημιουργεί ένα φυσικό φράγμα κατά της αφυδάτωσης,
-
προστατεύει από την επαφή με τον αέρα,
-
επιβραδύνει την ανάπτυξη μικροοργανισμών που ευθύνονται για το σάπισμα.
Αν φροντίζετε να αλλάζετε το νερό συχνά, τα λεμόνια μπορούν να διατηρηθούν έως και 3 μήνες χωρίς να χάσουν την υφή και τη γεύση τους.