Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συνέντευξη Τραμπ στο ABC: Τα βασανιστήρια λειτουργούν! (video)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέντευξη Τραμπ στο ABC: Τα βασανιστήρια λειτουργούν! (video)

  «Πρέπει να αντιδράσουμε, καθώς ο κόσμος έχει γίνει ένα απόλυτο χάος», υπογράμμισε στο δίκτυο ABC, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την ορκωμοσία, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο  νέος ηγέτης των ΗΠΑ υπερασπίστηκε το «πάγωμα» της εισόδου στις ΗΠΑ των πολιτών κάποιων μουσουλμανικών χωρών: «Δεν είναι μια απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων, […]

 

trump

«Πρέπει να αντιδράσουμε, καθώς ο κόσμος έχει γίνει ένα απόλυτο χάος», υπογράμμισε στο δίκτυο ABC, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την ορκωμοσία, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο  νέος ηγέτης των ΗΠΑ υπερασπίστηκε το «πάγωμα» της εισόδου στις ΗΠΑ των πολιτών κάποιων μουσουλμανικών χωρών: «Δεν είναι μια απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων, αφορά τις χώρες που έχουν πολλή τρομοκρατία. Δεν θέλω τρομοκρατία σε αυτήν τη χώρα. Η Ευρώπη έκανε ένα τεράστιο σφάλμα, επιτρέποντας σε εκατομμύρια ανθρώπους να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες».

«Για την προστασία του έθνους από τρομοκρατικές απειλές από τους ξένους»

Mε το σχέδιο του διατάγματός Τραμπ που ονομάζεται «Για την προστασία του έθνους από τρομοκρατικές απειλές από τους ξένους», και το οποίο αποκάλυψε η «Washington Post», η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναστείλει για έναν μήνα την άφιξη στο αμερικανικό έδαφος των πολιτών 7 μουσουλμανικών χωρών (Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη).

Σε ερώτηση για τις προεκλογικές εξαγγελίες του να επαναφέρει τον εικονικό πνιγμό «και αυστηρότερα μέτρα» στη μάχη εναντίον του ISIS, ο Τραμπ αναφέρθηκε στις θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους εναντίον χριστιανών υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να πολεμήσουμε τη φωτιά με φωτιά. Όταν σκοτώνουν, όταν κόβουν κεφάλια των δικών μας ανθρώπων καθώς και άλλων ανθρώπων, όταν κόβουν τα κεφάλια ανθρώπων επειδή έτυχε να είναι χριστιανοί και να βρίσκονται στη Μέση Ανατολή, όταν το ISIS κάνει πράγματα που κανείς δεν έχει ακούσει από τον Μεσαίωνα, εγώ πρέπει να αισθάνομαι κάπως για τον εικονικό πνιγμό;».

Τραμπ: Είμαι απολύτως βέβαιος ότι τα βασανιστήρια λειτουργούν! -Θα πολεμήσουμε τη φωτιά με φωτιά

Η επίμαχη δήλωση για τα βασανιστήρια

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι λειτουργούν. Μίλησα με ανώτατους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών και τους ρώτησα “λειτουργούν; Τα βασανιστήρια λειτουργούν;”. Η απάντησή τους ήταν “Ναι, απολύτως”» δήλωσε ο νέος πρόεδρος για την αποτελεσματικότητα τακτικών όπως ο εικονικός πνιγμός προκαλώντας πολλά σχόλια.

«(Οι τζιχαντιστές) τους αποκεφαλίζουν μπροστά στην κάμερα και στέλνουν το βίντεο σε όλον τον κόσμο. Εμείς, δηλαδή, δεν επιτρέπεται να κάνουμε τίποτα;», είπε επίσης ο Τραμπ. «Θα βασιστώ στις απόψεις του Μάικ Πομπέο (σ.σ.: επικεφαλής της CIA) και του Τζέιμς Μάτις (σ.σ.: υπουργός Αμυνας) και της ομάδας μου και αν δεν θέλουν (σ.σ.: την επαναφορά των βασανιστηρίων), δεν θα έχω πρόβλημα. Αλλά εάν θέλουν, τότε θα εργαστώ προς αυτή την κατεύθυνση», συνέχισε.

Τραμπ: Ο κόσμος έχει γίνει ένα απόλυτο χάος, πρέπει να αντιδράσουμε - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει θέσει ως στόχο τη μείωση κατά το ήμισυ του αριθμού των προσφύγων που θα γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ κατά το τρέχον οικονομικό έτος (από την 1η Οκτωβρίου του 2016 ως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017).

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις